Lääne Elu paberleht 29. detsembril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

•  Hanila vallavolikogu liige Meelis Malk algatas veebikeskkonnas petitsioon.ee allkirjade kogumise sularahaautomaadi ja postkontori sulgemise vastu Virtsus. Praeguseks on keskkonnas oma meelsust pangaterminali kaotamise suhtes väljendanud 241 ja postkontori sulgemise suhtes 8 inimest.

• Paliveres on kodanikualgatuse korras moodustumas vabatahtlike tuletõrjujate meeskond, kes hakkab tegutsema koos Kirna pritsumeeste ja Palivere aleviseltsiga.

• Lääne–Nigula ilmavaatleja Ilmar Öövel ei mäleta nii sooja detsembrit. Ta mõõtis ööl vastu 27. detsembrit sooja 8,7 ja päeval 8,5 kraadi.  Eelmisel aastal oli samal ajal 40 cm lund, tuiskas ja möllas, rääkis Öövel.

• Kaks Läänemaalt üle käinud tormi kergitasid küll merevee üle kallaste ja langetasid puid, kuid jäid alla 2005. aasta jaanuaritormile.

• Jõulupühade ajal tabas politsei Läänemaal neli joobes juhti, politseile teatati kuuest väiksemast liiklusõnnetusest.

• Külaühendused said aasta lõpus lisaraha.

• Ene Pajula kirjutab arvamusküljel, et Läänemaa valdadel oleks aeg ühineda üheks vallaks. Siis oleks Lääne vallavanemal Tallinnas hoopis suurem sõnaõigus kui meie kaheteistkümnel omavalitsusjuhil eraldi. Mis puudutab identiteeti, siis kõigi Läänemaa valdade ühinemine jätab selle alles endisel kujul. Osavaldade kaudu jääbki kõik nii, kuis oli.

• Tallinna ülikooli majandusdoktor Ivar Raig arutleb euro üle ja leiab, et suurim oht eurole on Itaalia. Kui Saksamaa majandus kasvab, siis Itaalia majandus ei kasva. Kui Saksamaal on kord, siis Itaalias korda ei ole. Eesti poliitikuile ütleb Raig, et aitab „jah ja aamen” ütlemisest kõige peale, mis tuleb Brüsselist. Vaja on keskenduda Eesti enda probleemide lahendamisele ja lüüa uuesti selg sirgeks.

• Kuigi mullu valmis Haapsalu tennisehall, on hall tennisekoolile juba kitsas. Haapsalu tennisekoolis õpib 94 last 8 õppetreeningrühmas vanuses 6–19 aastat. Koolis õppivaid lapsi on Haapsalust, Ridala, Taebla ja Oru vallast. Suvel anti tenniseõpetust Noarootsi lasteaias ja koolis ning siiani käivad tennist õppimas ligi 20 valla last.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments