Haiglalapsed said jõulukinke

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kolmapäeval said Läänemaa haiglas jõule oodanud lapsed heategevusühingult kingipaki.

“Täpselt ju ei tea, mis kellegi pakis oli, aga maiustusi oli, helkureid ja midagi veel. Vastavalt vanusele, kellele mänguasi, kellele joonistuskomplekt,” ütles Läänemaa haigla peaarsti asetäitja Kai Tennisberg.

Lisaks toodi haigla mängutuppa lauamäng ja mänguauto ja kingitusi said ka õed.

“Kolmapäeval oli haiglas neli last. Kui meil on korraga haiglas kaheksa või kümme last, siis on juba palju,” lisas Tennisberg.

Heategevusürituse “Jõulud haiglas” korraldas MTÜ Naerata Ometi koos kingitused andnud Juku Mänguasjakeskuse ja transpordi korraldanud Neste Oiliga.

„Nende lasteni, kes peavad jõulude ajal haiglas viibima, ei pruugi jõulutunne ega –soojus jõuda. Ilmselgelt on kodus perekonna keskel palju mugavam ja hubasem olla. Kodus tehakse ettevalmistusi, kaunistatakse tube, istutakse jõululaua taga ning jagatakse kingitusi. Haiglad eraldi programmi lastele jõuludel ei paku ning meie eesmärgiks ongi viia jõulude ajal haiglas viibivatele lastele jõulurõõmu ja teha kingitused“, põhjendas projekti vajalikkust üks eestvedajaid Kuno Kompus.

Projekt käib juba kolmandat aastat. Varem on kinke viidud suurtesse haiglatesse, seekord aga 11 haiglasse üle Eesti, sealhulgas Haapsalus.

Naerata Ometi MTÜ on asutatud 2008 aastal, eesmärgiga ellu viia peamiselt erivajadustega lastele ja puudustkannatavatele peredele suunatud projekte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments