Osmussaarlased saavad oma mootorpaadi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Sihtasutus Osmussaare Fond sai väikesaarte programmist üle 70 000 euro, mille eest soetatakse kevadeks mootorpaat.

“Tänaseks on edukalt läbi viidud riigihange ning osmusaarlased saavad kevadest 2012 sõita mandri ning saare vahel oma paadiga,” teatas Lääne maavalitsuse pressiesindaja Kristei Erkmann. Mootorpaadi riigihanke võitis OÜ Catwees. Paadi maksumus on 70 745 eurot.

Paat, mille osmussaarlased saavad, on Arronet 27 SP. “Paadil on 225ne mootor, arendab kiirust kuni 35 sõlme ja võtab peale 9 inimest pluss juhi,” kirjeldas sihtasutuse Osmussaare Fond juhatuse liige Katrin Koppel. “Sellega saab vajadusel kaupa saarele tuua ja on ka väike kajut, kui vaja peaks olema.”

Mootorpaat jääb alaliselt saarele, kinnitas ta.

“Kui me väikesaarte programmi ellu kutsusime, oli eesmärgiks parandada neil saartel olevate inimeste elukvaliteeti. Tahtsime, et paljud mujal nii tavalisena tunduvad teenused – kas või poes või arsti juures käimine – oleks ka saarte elanikele paremini kättesaadavad. Oma paadi olemasolu tähendab osmussaarlaste jaoks võimalust ise, vastavalt oma vajadustele liikumist korraldada, mis aitab otseselt kaasa saare elanike paremale ja mugavamale elukorraldusele,” ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Osmussaarel elab kirjade järgi kuus inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haug
12 aastat tagasi

Õnne ja häid pühi Osmussaarlastele!

Eks
12 aastat tagasi

selles suunas kipub minema,et ainus valgele inimesele sobiv tootev töö on toetustaotluste tootmine…no lõunavabariikidelt on meil veel palju õppida.

loodan
12 aastat tagasi

et saavad ka oma tuulikupargi

kodanik
12 aastat tagasi

lollusi tulebki jõulude ajal teha, siis mölisetakse vähem. Äkki saaks laevatee Dirhamist Osmussaarde kuidagi ära valgustada, näiteks lamp iga 5 meetri peale. Ei tea küll, kuidas, aga kui pappi on, siis võiks ju.

Pikker
12 aastat tagasi

Ja esimesele Hobulaiu elanikule kingitakse sääreväristaja ,et oleks mida külmadel talveõhtutel putitada!Muidugi 6 inimesega saarele 70000.-eurine kaater sellest jääb mulje nagu elaks norras!

Tripper
12 aastat tagasi
Reply to  Pikker

Äää mölise. Jõulud ju!