Andres Ammas: Vaba Isamaaline Kodanik ei ole IRLi osa

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Andres Ammas, Vaba Isamaaline Kodanik korraldab täna rahvusraamatukogus kiirkonverentsi „Ausa Eesti eest“ tund aega enne IRLi Tallinna piirkonna üldkogu. Kas te irvitate oma erakonna üle?

Esiteks ei ole Vaba Isamaaline Kodanik IRLi ühendus või osa, kuigi meid meedia mugavusest või pealikaudsusest vahel nii nimetatakse. Aga teiseks tahame tähelepanu juhtida küll, et Eestis on võimalik ausalt asju ajada. Oleme pakkunud sõna neile, kellelt seda võib-olla iga päev ei küsita, nagu Andres Tarand või Lagle Parek.

Kas Indrek Tarandi liitumine Vaba Isamaalise Kodanikuga tähendab, et tekib uus nn Tarandi partei?

Ma ei tunne Indrek Tarandit isiklikult kuigi hästi, ent mulle tundub, et ta on parem meeskonnamängija, kui temast arvatakse. Ehk teisisõnu: ta siiralt toetab kõiki ettevõtmisi, mis on selgelt vastu JOKK-mentaliteedile ja erakondade rikastumisele meie kõigi arvelt.

Kuidas teie MTÜ kasvanud on?

Esmaspäeval võeti vastu 103. liige. Ühest küljest on läinud kenasti, sest massiivset propagandat liitumiseks pole me veel teinud. Teisest küljest on mulle olnud ebameeldivaks üllatuseks paljude korralike inimeste hirm liitumise ees stiilis „ei tea, mis ülemused mõtlevad?“. No kuhu me oleme siis 20 vabadusaastaga jõudnud, kui inimesed töökoha kaotamise hirmus või mingil muul põhjusel enesetsensuuri tõttu kardavad?

Mis saab edasi? Lähete IRList lahku?

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik ja IRL on algusest peale kaks eraldi organisatsiooni, kuigi praegu on ühiseid liikmeid päris palju. Esmaspäeval toimunud MTÜ üldkoosolekul kaaluti tõsiselt võimalust minna 2013 kohalike omavalitsuste valimistele MTÜ valimisliitudena. Eks see sõltu suuresti ka erakondade enesepuhastumise võimest.

Vaba Isamaalise Kodanikuga on liitunud sõltumatuid maailmaparandajaid, sotsiaaldemokraate, e-erakonna inimesi, kristlikke demokraate – nii et see ei ole enam sugugi ainult IRLis pettunute ühendus.

Kas teie MTÜ hakkab Läänemaal aktiivselt tegutsema?

Praegu on Läänemaaga seotud inimesi MTÜ-s kaheksa, põhiliselt staažikad isamaalased. Kes soovib liituda, võtku minuga ühendust või mingu meie kodulehele www.vabakoda.ee.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments