Eesti Loomakaitse Selts: Kingime loomadele paremad jõulud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kodu on koht, kus tunneme end turvaliselt ja privaatselt. Päevatööst väsinuna koju tulles saame tunda end vabalt ja mugavalt, et olla järgmiseks päevaks vormis ja puhanud.

Taimed puhkavad looduses, et ilmade soojenedes taas elule ärgata. Tundub, et ka metsaelanikud on talveunne suikunud, sest metsas on muutunud vaikseks ja rahulikuks.

Väljas puhuvad külmad tuuled ja vahel tuisud, maapind hakkab külmuma. Sisemuses tiksub vaikne tõdemus, et tuleb sobivad riided selga panna. Nii mõtleb inimene, kellel on lähedased (pereliikmed) ja võimalused.

Mida aga teeb kass või koer või mõni muu lemmikuna peetav loom, kes on kunagi hüljatud hoolimatu inimese poolt või hoopis sündinud tänaval?

Neil ei ole sooja ja mugavat pesa või ulualust, kindlasti ei lähe nad puhkerežiimile ega suigu talveunne. Vastupidi, nad hakkavad veelgi aktiivsemalt otsima toidupalukesi, mis annaks neile energiat elada üle külm ja tuuline talv. Vähesed koerad ja kassid leiavad varjupaikade ja hoiukodude kaudu endale uue hoolitseva pere.

Eesti Loomakaitse Selts kutsub: kingime loomadele paremad jõulud! Teeme KOOS jõulukingituse abivajavatele loomadele. Toeta seltsi tegevust annetusega, mida kasutatakse loomade ravimiseks, toitmiseks ja nende eest hoolitsemiseks.

Toetuse avaldamiseks helista telefonidele 900 7225 — nii annetad 2 eurot, või 900 7200 — nii annetad 5 eurot.

Mööduva aasta jooksul abistas Eesti Loomakaitse Selts 1300 looma ligi 56 000 euro väärtuses, nõustas vähemalt 6011 eraisikut ning tegi loomade abistamiseks kokku 390 pöördumist VTA-le, politseile, keskkonnainspektsioonile ja kohalikule omavalitsusele.

Loomakaitse seltsi tegevust saad toetada, kandes sobiva rahasumma ELSi kontole SEB pangas numbrile 10002019856000 või Swedbanki numbrile 221041248998 märksõnaga “Jõulukingitus loomadele“.

Leitud abi vajavast lemmikloomast teavita kindlasti lähimat loomade varjupaika või kohalikku omavalitsust, et loom saaks võimalikult kiiresti abi. Leides vigastatud metslooma või linnu, teata sellest keskkonnaameti lühinumbril 1313 või päästeametile numbril 112.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
haige kana
12 aastat tagasi

tule taevas appi