Haapsalu pääses maakilva superliigasse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Üle-eestilise mälumänguvõistluse Maakilb laupäeval lõppenud eelvoorudest pääses otse superliigasse Haapsalu, Hanila lunastas rahvaliiga A-finaali koha.

Väinamere regiooni Kullamaal peetud osavõistluse võitis Haapsalu – Margus Maiste, Anne Ehala, Andres Ammas, Koit Lätsim – 66 punktiga. Järgnes tükk tühja maad ja siis Hanila (44 p). Kolmandat kohta jagasid Haapsalu teine võistkond Kepimurdja ja Noarootsi, kes said 37 punkti. Ridala Rotelewic kogus 35 punkti, Lihula 27 Kullamaa 26 ja Märjamaa 24 punkti.

"Eile oli raskem mäng kui eelmine kord, aga meil oli väga hea koostöö, igaüks andis oma panuse," ütles Haapsalu võistkonna liige Andres Ammas. Esimeses mängus oli Haapsalu kogunud 69 punkti.

Näiteks Lihula, kes oli esimeses mängus saanud 43 punkti, kogus teises mängus 16 punkti vähem.

Maakilb on küllaltki keerulise süsteemiga võistlus, millest tänavu võttis osa 58 võistkonda.

Võistkonnad on jagatud viide regiooni, läänlased võistlesid Väinamere regioonis. Mängud peeti seitsmes kohas, et saarlased ja hiidlased ei peaks mandrile sõitma. 

Kummaski eelvooru mängus tuli vastata 50 küsimusele, kusjuures õige vastus andis kaks punkti. Mängud toimusid üle Eesti samal ajal ja igal pool esitati samu küsimusi.

Kahe eelvooru punktisummad liideti. 12 parimat võistkonda, sealhulgas Haapsalu, pääses otse superfinaali. Kohad 13-24, viimasena Hanila, said Rahvaliiga A-finaali otsepileti.

Ülejäänud 34 võistkonda mängib 14. jaanuaril Rahvaliiga B-finaalis. Sealgi tasub pingutada, sest eelfinaalide ja B-finaali punktisumma järgi läheb veel 12 paremat A-finaali. Samamoodi saab 4. veebruaril peetavast A-finaalis superliigasse kuus selle mängu ja kahe eelvooru peale enim punkte kogunud võistkonda.

Superliiga võistlus toimub 10. märtsil.

Maakilval võivad osaleda omavalitsuste, linnaosade, alevike, külade või ükskõik milliste asumite võistkonnad. Mängulaua taga on korraga neli mängijat. Viies võib ka olla, kui ta on noormängija. Suure omavalitsuse võistkonnas võib olla üks "välismängija", kes ei ela ega tööta selles piirkonnas. Alla 2000 elanikuga piirkonna võistkonnas kaks "välismängijat".

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments