9. detsember: Miks?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa kiirabiautojuhtide palganõudest rääkides võib esialgu jääda mulje, et tööandja on raha kusagile ära kaotanud või kõrvale toimetanud. Kui riik eraldab juhtide palgafondi 3,90 euro suuruse tunnipalga maksmise raha ja terve Eesti juhid, mõne harva erandiga, seda kätte ei saa, siis tekib küsimus, kus  see raha on.

Kiirabiautojuhi kuupalk pole alati ühesugune, sõltudes kalendrikuu pikkusest ja paljust muustki, näiteks töötatud lisatundide hulgast, nii et tööandja peab palka makstes arvestama mõningase reserviga, et omadega välja tulla.
Niisiis pole põhjust arvata, et kiirabiautojuhtide tööandjad juhtide palgafondist mingi osa kuhugi kõrvale nohistaks.
Palganõudest rääkides peaks hoopis küsima, kuidas on üldse võimalik, et kiirabiautojuhid juba aastaid nii madalat palka on saanud ja pole oma tööd jätnud kus seda ja teist.
450 euro suurust netopalka teenivad mehed tulevad omadega välja nii, et peavad mitut töökohta, mis poleks kaugeltki normaalne ega mõistlik ka juhul, kui kiirabitöö poleks nii vastutusrikas, kui ta on. Nii et jääbki vaid käsi laiutada ja küsida: miks on see palk siis nii väike?
 
Kaie Ilves
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments