8. detsember: Riiklik sigadus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Riiklikuks sigaduseks nimetan ma seda, et meil on küll regionaalminister ja regionaalpoliitika, aga ainult moepärast. Tegelik elu näitab, et kõik koondatakse riikliku heakskiidu saatel Tallinna. Mujal vaadaku inimesed ise, kuidas hakkama saavad, ja eks nad vali riigikokku ikka Reformierakonna, keda muud.

Kurb ja kole on, et riigiameteile tähendab Eesti riik vaid Tallinna. Mis mõte on rääkida regionaalpoliitikast, kui iga riigiamet võib optimeerimise sildi all töökohad Tallinna koondada ja elu mujal välja suretada.

Selge see, et maksuameti töö on kolinud internetti ja ametnikuga silmast silma kohtumisi on vähe. Maksuameti „tagatoatöö”, nagu väljendab ennast ameti peadirektori asetäitja, ometi jääb. Ametnikke, kelle asi on jälgida, et riik oma maksud kätte saaks, on ikka vaja. Mingi ettevõtlus ja elu maakondades ju ikka veel on. Miks ei või siis need maksuametnikud oma „tagatoatööd” väikelinnades edasi teha? Miks sunnitakse nad Tallinna minema, uut tööd otsima või töötu abirahast elama?

Kahjuks paistab, et amet on maakondade „tagatoaametnikud” maha kandnud, sest miks muidu otsitakse uusi inimesi, revidente Tallinna. Ma ei usu, et Tallinnas on büroode ja ametnike ülalpidamine odavam kui väikelinnas, kus palgad ja üürid on üksjagu väiksemad.

Lehte Ilves

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tõnu Parbus
12 aastat tagasi

Meenutan Lehte Ilvesele, et regionaalminister on siiski IRL-ist ning seda mitte esimest aastat. Valitsus ei koosne ainult Reformierakonna ministritest…

vale hala
12 aastat tagasi

õnn pole rahas ja rahvas on oma hääle andnud praegustele valitsejatele, nii et see mis toimub on rahva tahe ja pidage mokk maas kui ei meeldi

K.S.
12 aastat tagasi

Kõigepealt lähevad vaikselt minema tegelikku lisandväärtust loovad töökohad koos töötajatega. Siis mingi ajalise nihkega tulevad neile järgi ka avaliku sektori töökohad, sest nende tööd on samuti selles teises kohas rohkem vaja. Võib ju unistada, et Haapsalu 20+ töötajat revideerivad kaugtöö korras ka Harjumaa ettevõtteid, kuid selleks pole Eesti juhid veel valmis, tahavad ikka inimest füüsiliselt näha posti otsas.
Vale on vihastada tagajärje peale, isegi kui see on ainus, mis esmapilgul välja paistab. Probleem on mujal.