Läänemaa haigla eksis autohankeid tehes

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Riigikontrolli auditist selgus, et Läänemaa haigla on autosid muretsedes olulises osas eiranud riigihangete seadust.

"Alla piirmäära riigihanked ei ole tagantjärele kontrollitavad ja riigihangete registrile ei ole riigihangete aruandeid esitatud," kirjutab sihtasutuse Läänemaa Haigla kohta oktoobris avaldatud audit, mis uuris omavalitsuste ja nendele kuuluvate ühingute autohankeid viimastel aastatel.
 
Auditi järgi sai Haapsalu linnale kuuluv Läänemaa Haigla sihtasutus 2008-2009 kolm autot ja maksis nende eest kokku 51 989 eurot. Üks auto oli kingitus. Kahe auto kohta pidanuks riigihangete registrile aruande tegema, kuid seda haigla ei esitanud.
 
"Vajakajäämisi oli," ütles Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir. "Sisulist kahju me ei tekitanud, aga ei olnud asjaajamises korrektsed."
 
Siiri sõnul tulid eksimused sellest, et haigla töötajaskond on väike ja ei ole kogenud riigihanke nüanssides. "Nüüd oleme üritanud enda asjaajamist korrastada ja teeme koostööd Haapsalu linnasekretäriga," ütles ta.
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
braavo!
braavo!

Peaarst võiks ikka kompetentsem olla küll. Ajale jalgu jäänud ilmselgelt.

wpDiscuz