3. detsember: Sünnib tulu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kes oleks võinud arvata, et Terra Maritima otsus Läänemaa Turismist tulevast aastast välja astuda kätkeb endas ohtu kogu ühendusele. Et kolm mereäärset valda, kes seni ise Läänemaa Turismi ei kuulunud, otsustasidki sellest eemale jääda. Toetust küll makstakse, kuid väljajäämisotsusega väljendasid volimehed siiski protesti, et ühisettevõtmisest ei ole tõusnud loodetud tulu. Teatud mõttes ei olegi, ei saagi olla.

Ühistel alustel maakonda müüv ühendus ei saa jagada Läänemaad maleruutudeks, et panna siis igale ruudule midagi käegakatsutavat, igale vallale oma. Ette heidetud Haapsalu–kesksus võib olla ka näiline, sest Haapsallu tuleks turistee nii mõnestki maavallast rohkem ka Läänemaa Turismita. Haapsalu lihtsalt on tuntum ja rikkam.
 
Teoreetiliselt peaks ühendusest enam kasu saama just vaesemad vallad, kes ühel või teisel põhjusel ei suuda ennast ise müüa. Seda enam, et turismipotentsiaal ja panus liikmemaksuna on nii mõnelgi puhul pöördvõrdelises seoses.
 
Nii ehk teisiti: volikogud on oma sõna öelnud ja jäänud äraootavale seisukohale. Läänemaa Turism on lubanud, et vaatab oma tööpõhimõtted üle. Loodetavasti sünnib sellest lõpuks tulu kogu maakonnale.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments