3

Tänasest on talverehvid kohustuslikud

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politsei tuletab liiklejatele meelde, et vaatamata lumepuudusele on 1. detsembrist talverehvid kohustuslikud.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul tuleb vaatamata soojale talvealgusele arvestada juba musta jää ja libeduse ohuga. Vaatamata plusspoolele jäävale õhutemperatuurile võib teepinnatemperatuur jääda alla nulli.  „Kiirest temperatuuri muutusest tingitud musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning seda eelkõige öötundidel ja varahommikuti,“ hoiatas Tänak.

Libedal teel tuleb sõitmisel olla tähelepanelik ja rahulik. „On viimane aeg hakata end harjutama talviste sõiduvõtetega, mis tähendab suurema pikivahe hoidmist, järskudest ja hoogsatest manöövritest hoidumist ning teeoludele vastava sõidukiiruse valikut,“ sõnas ta.

Talveperioodil on kasulik jälgida infot teeolude kohta Maanteeameti kodulehel või küsida seda lühinumbrilt 1510. Pikemaid sõite või mitmepäevaseid reise planeerides võib juba täna arvesse võtta, et ilmaolud võivad sihtkohas või tagasisõitu alustades tunduvalt muutunud olla.

Naastrehve on lubatud Eestis kasutada alates 15. oktoobrist kui 31. märtsini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.

Politsei- ja piirivalveamet

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
server rack enclosure
server rack enclosure

Looking forward to reading more. Great blog.Much thanks again. Much obliged.

long term care insurance Orange County
long term care insurance Orange County

Fantastic article.Really looking forward to read more. Much obliged.

make money online
make money online

Really informative blog post.Much thanks again. Want more.

wpDiscuz