Tallinnas sõidab Karuse vaibatriibuline buss

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tallinnas Autobussikoonis (TAK) esitles neljapäeval kolme rahvusmustris kujundatud bussi, millest ühe kujundamisel on kasutatud Karuse kihelkonna vaibamustrit, teatas Hanila Turism.

TAKil on pilootprojektina valminud kolm esimest eri kihelkondade mustritega kujundatud bussi. Lisaks Karusele on kasutatud Muhu ja Põltsamaa kihelkonna vaibamustreid ja eesti vanasõnu.

TAKi juhatuse esimees  Enno Tamm on Tallinna Postimehele öelnud, et rahvusmustrite bussidele toomisega soovitakse propageerida kultuuripärandit ja rikastada tänavapilti, aidates ühtlasi tugevdada ühistranspordi kuvandit. "Rahvusmustrite toomine tänavale tundus meile huvitava ja intrigeeriva ideena, kuna puudutab eesti rahva rikkalikku rahvuslikku pärandit, mis muidu on peidus arhiivides," lisas Tamm.

Busside mõlemal küljel on vanasõnad ja tagatiival selgitused, millise rahvamustriga tegemist, kust arhiivifondist see pärineb ja kes kujunduse aluseks olnud eseme on Eesti Rahva Muuseumile andnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
zmijfqpnsmr
12 aastat tagasi

eFdnCw ffbdvwgqdhcv