Lääne Elu paberleht 12. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

* Reformierakond pakub Läänemaale uueks maavanemaks Võru abilinnapead ja Reformierakonna liiget Innar Mäesalu. Lääne Elu tegi mehe endaga intervjuu ja uuris teistelt, mida kaugest kandidaadist arvata.

* Eile ja täna ragistavad Haapsalu kultuurikeskuses ajusid kultuuritegelased, arvamusliidrid ja poliitikud. Siht on sõnastada Eesti kultuuri arengukava.

* Haapsalu lastekodu hoolekogu otsustas kolmapäeval, et vaatamata direktori asjus korraldatud väärteomenetlusele töösuhet temaga ei lõpetata.

* Läänemaal konkureeris rahvaloendajaks kolm inimest kohale, piirkonnajuhiks 40 inimest kohale.

* Kevadel avastati, et Kiltsi lennuväljale on tekkinud ebaseaduslik prügimägi, kuhu inimesed oksi ja prahti juurde tassisid. „Praegu on seal enam–vähem viisakas seisukord,” ütles Ridala asevallavanem Helen Koppa. Tema sõnul on osa prügi juba koristatud ja ülejäänu likvideerimine käib.

* Sääred siredaks, silmad särama. Katrin Pärnpuu otsustas hakata omal nahal järele proovima Haapsalu trenne. Tark ei torma, teab ta ja valis esimeseks seenioride võimlemise.

* Avatud noortekeskuste mitu palet. Kelli Seiton käis läbi Läänemaa noortekeskuses.

* Kümme itaallast veetis oktoobris poolteist nädalat Vormsil, püüdes sealt läbi rändavaid metskurvitsaid. Itaallaste käigud Vormsile said alguse juba 2003. aastal, eesmärk oli luua kogu maailmas ainulaadne metskurvitsate kaitseala.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas sa Salomon
12 aastat tagasi

… tead, et Kallasvee ajab oma kodumaakonna asju ookeanilainetel loksudes. Ega tast seal suurt abi meile ole küll. Las jääb sinna.

mida
12 aastat tagasi

te ilgute mehe kallal, tegemist on Ansipi hea sõbraga ! Nii kirjutab tulevase maavanema sõber ja koolivend Raul Kalev oma blogis.

vanapagan
12 aastat tagasi

Sõnum Kiisleri poolt on lihtne teil pole siia maavanemat tarvis siia on vaja ketipeni kes sitskiks ja hauguks vaid siis kui luba antakse. Kuid samas ega need Peksared, Suklesed, Ammased, Luiged , Haugid ega Vähid paremad pole. Õigemini pole uut kontingenti lihtsalt peale vaja. Äki hakkab veel ühiskonna huve esindama ja seab sellega võimu narri rolli. Kuid äege muretsege seda tsirkust klounid ei riku.

Rein Vatku /rein@normanoptika.ee
12 aastat tagasi

Usun, et Kiisler on viimase poole aasta vältel Läänemaa väärikad läbi sõelunud ja miski pärast ei ole jõudnud konsensusele, et see ka läbi läheks valitsuses. Kuna Saare maavanem vist on IRL-ne, siis meie oma peab ilmselt vastukaaluks olema reformikas. Maavanema koht on suurepäraseks võimaluseks edasiseks karjääriks. Vast isegi reformikast usuks regionaalpoliitiliselt enam, kui IRL-st, kuna viimased on “aru saanud, et maaelu sureb välja ja kõik koonduvad…”.

eedu
12 aastat tagasi

Keeleoskus:

eesti – emakeel

inglise – väga hea kõnes ja kirjas

vene – hea kõnes ja kirjas

soome – hea kõnes ja kirjas

hispaania – hea kõnes ja kirjas

Harrastused:

Võrkpall, tennis, jooks, noolevise, male, laulmine, muusika (lõõts).

Reisimine, eri kultuurid, latiino kultuuriruum.

Poliitika, psühholoogia.
Selle järgi peaks olema haritud inimene, mitte parteisõdur.

Salomon
12 aastat tagasi

Kallasvee, Erman, Danilov oleksid paremad nimed kui nimetas läänlane:)

ätt.
12 aastat tagasi

Julmalt õige!

läänlane
12 aastat tagasi

Maavanem on üks päris vana ja austusväärne ametinimetus. Vanemaks (juhiks) saamine tähendab tuntust ja väljateenitud autoriteeti selle piirkonna elanikkonnas, kelle vanemaks saadakse. Eks vanastigi tuldi Läänemaale mujalt, kasvõi legendaarne 1930ndate linna pea Alver, aga tema teenis esmalt oma arstitööga ja ühiskondliku tegevusega autoriteedi ning siis sai linnapeaks. Nüüdisajal kisub viltu või õigemini jätkatakse kangekaelselt nõukogudeaegset tava, tundub, et need traditsioonid istuvad üllatavalt sügavalt meie tänaste erakonnajuhtide mõttemaailmas. Alles see oli kui linnavolikogu esimees saadeti pealinnast provintsi demokraatiat edendama. Vanematel läänlastel on kindlasti meeles omaaegne rajooniülemus – parteisekretär Peeter Kašev, no küll tegi kultuuri ja korraldas majandust. Ei mäleta, kust kandist… Loe rohkem »

varsti
12 aastat tagasi

on saarele oodata metskurvitsate alaliiki-paikseid tuulikkurvitsaid