Vilistlased jagasid Haapsalu gümnaasiumis elukogemust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Neljandat aastat järjepanu rääkisid Haapsalu gümnaasiumi vilistlased karjääriõppe raames praegustele õpilastele oma elukäigust.

"No küll olid küsimused − kas sul naine on, kus sa elad," muheles 4. klassi lastele rääkinud näitleja, lavastaja ja ajakirjanik Aivo Paljasmaa. "Pärast saime õppealajuhatajalt kingiks stressipalli."
 
Karjääripäeva korraldaja õpetaja Triinu Karolini sõnul oli karjääritund kõigis klassides esimesest kaheteistkümnendani. "Vilistlased rääkisid õpilastele, kuidas nende elu pärast kooli on kujunenud. Üks eesmärk oli näidata, et meie koolist saab hea hariduse. Aga tähtis on ka see, et lapsed näeksid − elus juhtub igasuguseid asju. Ei ole nii, et paned koolis plaani paika ja siis on kõik otsustatud," ütles ta.
 
"Meil oli siin kaugele jõudnud inimesi, kes ei saanud koolis kuigi hästi hakkama ja ka selliseid, kes pärast kooli hakkasid hoopis millegi muuga tegelema ja alles hiljem jõudsid oma praeguse elukutseni," lisas Karolin.
 
"Tahame näidata, et ärge sattuge paanikasse. Küll igaüks leiab oma töö," nentis ta.
 
Karjääripäeval esinesid Haapsalu gümnaasiumis Anti Kammiste, Karin Rask, Ants Veetõusme, Andres Ammas, Marju Viitma, Aivo Paljasmaa, Kristin Veltri, Cynne Põldäär, Dora Kukk, Tiina Pedak, Elle Oruste, Andreas Rahuvarm, Triin Roostfeldt-Allas, Mairi Grossfeldt, Raul Riiel, Egon Erkmann, Vladimir Padama, Mare Tereping, Tea Danilov, Kalle Rõõmus ja Kelli Seiton.
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments