Muinsuskaitseamet kutsub noori pühapaiku pildistama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ohvriallikas Risti vallas Kuijõe külas. Foto: Edgar Maidla
Ohvriallikas Risti vallas Kuijõe külas. Foto: Edgar Maidla

Muinsuskaitseamet kutsub algaval koolivaheajal kõiki koolinoori pildistama Eestis asuvaid pühapaiku ja osalema oma ülesvõtetega fotovõistlusel. Võistluse korraldab Maavalla koda koos muinsuskaitseameti, Tartu ülikooli, Hiite maja SA, kultuuriministeeriumi, siseministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumiga.

Muinsuskaitseameti avalike ja välissuhete nõuniku Meeli Hundi teatel on oodatud fotod muinsuskaitse all olevatest hiitest, pühadest puudest, allikatest, kividest, ristipuudest ja teistest pühadest looduspaikadest. Valikutes hätta jäädes võiks ühendust võtta oma maakonna inspektoriga, kes juhendab meelsasti. Inspektori kontaktid on leitavad muinsuskaitseameti kodulehelt

Pilti võib teha pühapaika toodud andidest ja raviesemetest, inimestest pühapaigas jõudu kogumas, ande jätmas, ravimas, tuld tegemas, nõu pidamas ja muid ajaloolisi tavasid järgimas. Kurvema poole pealt võib pildile püüda pühapaigas toimuvat reostamist, hävitustööd ja selle jälgi.

Võistlusel osalejaid ootab lisaks peaauhinnale hulk eriauhindu parimale puu, kivi, veekogu, kaitstava liigi, andide, hiietavade, hiie valu, Vana-Võromaa, saarte ning Virumaa pühapaiga ülesvõttele.

Muinsuskaitseamet paneb välja auhinna koolinoorte kategoorias kolmele parimale ülesvõttele muinsuskaitsealusest looduslikust pühapaigast. Auhinnaks on tänukiri ja kaunis muinsuskaitseteemaline raamat Eestis kaardistatud kultuuriväärtuslikest objektidest.

Võistluse tulemused kuulutatakse välja ja auhinnad antakse kätte 19. novembril Tartus toimuval Hiie väe sündmusel.

Pilte saab üles laadida porikuu lõpuni 31. oktoobrini. Võistlustingimused ja seni laekunud fotod on nähtavad siin. Samasse saab üles laadida ka oma võistlustöö.

Head pildistamist!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments