Canzone võitis Itaalias kuldmedali

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Kristjan Lepik
Foto: Kristjan Lepik

Eile, 16. oktoobril kuulutati Riva del Garda linnas Itaalias välja rahvusvahelise koorivõistluse „In… Canto sul Garda" tulemused. Haapsalu tütarlastekoor Canzone võitis oma kategoorias kuldmedali.

Lõppkontserdile pääses 40st koorist 8, nende seas ka Canzone. Osalejaid oli Sloveeniast, Itaaliast, Saksamaalt, Brasiiliast, Hiinast, Norrast, Venemaalt jm.

Võisteldi erinevates kategooriates − jazzmuusika, vaimulik ning folkloor/rahvuslik muusika. Canzone võistles viimases kategoorias ning pälvis laste ja noortekooride seas kuldmedali.

Koori koosseisu kuuluvad 11−19 aastased tüdrukud. Suur osa lauljatest õpivad või on õppinud Haapsalu muusikakoolis. Ka koori vilistlased, kes on läinud edasi õppima kõrg- või kutsekoolidesse, osalevad võimaluse korral Canzone kontsertidel.

Alates 2005. aasta septembrist on kooril kaks dirigenti − Ulrika Grauberg ja Karin Lükk-Raudsepp. Mõlemad muusikud on Haapsalus muusikaõpetajana ja koorijuhina tegutsenud üle 15 aasta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Viisipidaja
12 aastat tagasi

Tublid tüdrukud!

Pille
12 aastat tagasi

Palju önne!

Indrek
12 aastat tagasi

Väga tublid, eks pärjatakse ikka neid, kellel suur töö ja vaev seljataga. Hinnake seda ja pärjake nende pead, kui nad jõuavad koju sellelt kuldselt reisilt.

Kristi
12 aastat tagasi

Palju õnne!

Marju
12 aastat tagasi

Tore ju et jagab. Ainult et esikoha saab võita konkreetses kategoorias ikkagi 1 ja see kuulus seekord Canzonele. Minu meelest võiks sellistest uudistest rohkem rõõmu tunda ja eestlaslikud sarkastilise alatooniga kommentaarid endale hoida. Sellise tulemuse taga on suur töö ja vaev ja mitte igaühel meist pole sarnaseid saavutusi ette näidata.

Anonüümne
12 aastat tagasi
Reply to  Marju

Aitäh toetuse eest:)

noup
12 aastat tagasi

See konkurss jagab medaleid süle ja seljaga:) Aga tore ikkagi.

see teater
12 aastat tagasi

Hüüame kõik koos SEE teatrist teile hurraa!