Leemekulbiliigutajad valisid maitsvaima hoidise

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

29. oktoobril said Martna põhikoolis neljandat sügist kokku valla tegusad leemekulbiliigutajad, et degusteerida üksteise uusi huvitavaid hoidiseid. 

Ettevõtmise läbiviija Maimu Neuhofi sõnul oli hoidiseid palju, üks krepkam kui teine: "Suud jäid avatuks tükiks ajaks, lonks vett ja järgmise kallale!" Ka keediseid oli hulgi, neid prooviti pannkookidega.

Neuhof ütles, et naised olid suures hädas: "Ei jõutud kuidagi selgusele, milline on kõige parem!"

Siiski tehti lõpuks otsus — väga tasavägiselt konkureerisid omavahel soolane ja magus, lisahäältega jäi peale magus. Võitjaks osutus Anne Lauri kõrvitsamoos, teiseks hääletati Aire Aljaste valmistatud lehterkukeseened omas mahlas.

Vallavanem Tiiu Aaviku sõnul on tegemist igati vahva traditsiooniga. "Ise ette võetud asjad on kõige elujõulisemad," ütles ta. "Mulle meeldib, et naised katsetavad, mängivad maitsetega. Ühesugused hoidised tüütavad ära — siis proovitakse eripäraste asjadega maitset põnevamaks teha."

Lisaks hoidiste maitsmisele vaadati kodudest toodud vanu tikitud või pitsiga köögirätikuid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
perenaine
12 aastat tagasi

kus saaks neid retsepte…