Haapsalu laskjad olid Pärnus edukad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel laskmises tuli Haapsalu laskuritele hulgaliselt auhinnalisi kohti. 

Poiste püssis võitis harjutuses 60 lasku esikoha Kristjan Tiitsma tulemusega 570 silma, mis on tema isiklik rekord. Kolmanda koha sai Kristjan standardiharjutuses (lastakse kolmest asendist, lamades 20 lasku, püsti 20 lasku ja põlvelt 20 lasku), kus tulemuseks oli 505 silma.

Püssilaskuritest teise koha lisas naiste arvestuses võistelnud Eva-Liisa Saag, lastes samuti 505 silma.

Püstolilaskmises domineerisid Haapsalu spordikooli noored. Tüdrukute spordipüstoliharjutuses (30 lasku ringmärki + 30 lasku siluetti) olid esikolmikus ainult meie tüdrukud: 1. Ana Laura Kaasik (519 silma), 2. Liisa Peet (486 silma), 3. Regina Lukk (435 silma).

Naiste spordipüstolis võidutses Küllike Latik 545 silmaga.

Poiste arvestuses võitis Ragnar Nõva 528 silmaga. Teine koht loovutati Rapla poisile, kes lasi 524 silma, kolmas oli Lars-Erik Peet — 521 silma.

Kiirlaskmises ringmärki suutsid poisid jätkata tüdrukute tehtut ja esikolmik oli järgmine: 1. Kert Kaustel (510 silma), 2. Ragnar Nõva (504 silma), 3. Lars-Erik Peet (458 silma).

Pärnu võistluse teeb meie laskjatele sobivaks lähedus. Hea on käia võistlemas, kui ei pea sõitma maha ligi 300 kilomeetrit nagu Narva, Põlva ja Elva võistluste puhul.

Pärnu tiir on korralik: 50 m välitiir, kus korraga mahub laskma 14 laskurit, lisaks kümnekohaline 25 m sisetiir koos märklehevahetusaparaatide ja kahe siluetilaskmise  seadeldisega. Lisaks on olemas 8kohaline õhkrelvatiir. Kõik see võimaldab korraldada ladusalt ja kiires tempos väiksemaid võistlusi. 
Uue hingamise sai Pärnu Raba tänava aastakümnete vanune laskmispaik mõned aastad tagasi, kui Kaitseliidu ja Pärnu linna koostöös uuendati ja ehitati suuremaks linna sees asuv rajatis.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments