Läänlane võitis Maalehe konkursi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Maalehe hoidistekonkursi „Ise tehtud, hästi tehtud” teise koha võitis Lihulas sündinud, kasvanud ja koolis käinud Eliis Salm.

Teise koha vääriliseks tunnistasid hindajad Eliis Salmi õunamoosi tüümiani ja safraniga. Iseenda ja oma hoidiste kohta on Eliis Salm öelnud, et on noor hoidistaja, kes on kogunud tarkusi ema ja vanaemade kõrvalt.

„Päris oma köögis askeldan ja hoidistan viimased paar aastat peamiselt eesmärgiga valmistada perele ja sõpsadele jõulukingitusi, millesse saan panna oma südame,” rääkis ta.

Hoidistamisel kasutab Eliis Salm peaasjalikult enda kasvatatud tooraineid, mida on ise külvanud, kastnud ja rohinud: „Siis maitseb teisiti!”

Hindajad ütlesid Eliis Salmi õunamoosi hinnates, et see annab tunnistust tõigast, et kõik, millele on pandud nimeks moos, ei pruugi üldse olla tavaline pudru või pannkoogi peale paneku keedus.

Eliis Salmi vürtsikat õunamoosi võiks lisada ka mõne liha juurde. Efektselt erkkollase värvuse annnab tema õunamoosile india safran.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments