Taebla valla sügisandide näitus-konkurss ootab hoidiseid

Madiken

madiken@le.ee

Taebla valla kodumaisest toorainest ja kodustes tingimustes valmistatud hoidiste näitus-konkurss “Sügisannid toidulaual” on juba nädala jagu Palivere külaraamatukogus väljas olnud, kuid hoidiseid võetakse endiselt vastu.

Esialgu oli konkursil osalemise tähtajaks 20. september, kuid kuna osalejaid jäi väheks, võib hoidiseid näitusele ja konkursile viia kuni tuleva kolmapäevani, ütles Taebla valla sotsiaaltöö spetsialist Mariel Kõrgemägi.

“Praegu on 12 hoidist toodud, peamiselt soolased – seeni erinevate lisanditega, kurke, erinevaid värvilisi salateid. Moose on kolm,” sõnas Kõrgemägi.

Kõrgemäe sõnul toimus võistlus mullu esimest korda ja siis oli osalejaid 20, tänavu on hoidisetoojaid olnud 7.

“Hinnatakse ainult sisu,” ütles Kõrgemägi.

Esmaspäeval kolib näitus Palivere külaraamatukogust Taebla kultuurikeskusse. Hoidised avatakse tuleval laupäeval Taebla kultuurikeskuses, kui žürii valib välja ja teeb teatavaks parima. Peaauhinnaks on 10 kilo suhkrut, lisaks mitmeid eriauhindu, kirjutatakse Taebla valla koduleheküljel.

Sügisandide näitus-konkurss toimub Taeblas riikliku puu- ja köögiviljakampaania “Sööme ära!” raames, konkurssi toetab programm “Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2012”.

Näitusele on oodatud kodumaisest toorainest (vähemalt 80% ulatuses) hoidised, mis on ise kodustes tingimustes valmistatud. Teretulnud on nii magusad,  soolased, hapud kui ka vürtsikad hoidised. Konkursil osalevate hoidiste arv ei ole piiratud.

Osalemiseks tuleb eelnevalt registreeruda e-posti aadressil Mariel.Korgemagi@taebla.ee või telefonil 472 0306, hoidis tuleb toimetada koos retsepti ja kontaktandmete ümbrikuga Taebla valda sotsiaaltöötaja kätte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments