8. oktoober: Väärtuslik pärand

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Peatselt sulgeb lõplikult uksed tuntud Läänemaa helilooja Cyrillus Kreegi kortermuuseum. Eks iga sulgemise pärast käi südamest läbi jõnks ja on kahju. Nii ka selle puhul.

Tasub nõustuda muuseumi perenaise Sirje Rahumägiga, kes leiab, et võib–olla ei maksagi kortermuuseumi taga nutta. Kogu kümneaastase tegutsemisaja jooksul rippus muuseumi kohal sulgemiskirves. Oli ju teada, et tegutseda saab tänu tegeliku omaniku heatahtlikkusele. Ebakindlus ise on kortermuuseumi arengut halvanud, selle taga on näiteks seisnud ekspositsiooni uuendamine.

Kindlasti peame aga pingutama, et Kreegi kohta käiv materjal Läänemaalt minema ei rändaks. Tasub ka vaeva näha, et leida ekspositsioonile uus vääriline asupaik.

Cyrillus Kreegi muuseum ei ole kunagi olnud koht, kuhu suunduksid turistihordid. Seda tähtsam on muuseum igale neist vähestest, kes sinna minna tahab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments