Lääne Elu paberleht 4. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Reede õhtul jäid Rohuküla ja Hobulaiu vahel kadunuks kaks haapsallast, keda vaatamata terve nädalavahetuse kestnud otsingutele pole seni leitud. Mehed läksid Rohukülast lappaja tüüpi paadiga merele kella 19.30 paiku. Paadis oli lastiks lauakoorem, mis pidi viidama Hobulaiule.

Kuressaare merevalvekeskus teavitas Haapsalu piirivalvekordonit meeste kadumajäämisest kolm tundi hiljem ja pisut enne kella 23 jõudis päästjateni info, et Hobulaiu lõunatipu lähedal on leitud uppunud paat.

Kohe pärast teate saamist käivitasid piirivalvurid otsingu nii merelt kui õhust, kuid vaatamata öö läbi kestnud otsingule kadunud mehi ei leitud. Laupäeval käivitus Läänemaa üle aastate üks suurimaid päästeoperatsioone, kus lisaks piirivalvuritele ja päästjatele otsisid kadunud mehi ka vabatahtlikud – kokku enam kui poolsada inimest.

Esmaspäevaks oli aktiivsed otsingud lõpetatud, kuid merel kaduma jäänuid pole seni leida suudetud.

Läänemaa ainus tatrakasvataja sai saagi salve

Läinud pühapäeval sai tatrasaagi salve Läänemaa ainus tatrakasvataja Aldo Vaan.

Põllumees ise omakasvatatud tatrast putru ei keeda ja pole seni üritanud seda ka müüa. Põhieesmärk on olnud hoopis mesilastele korjemaa tegemine, sest tatramesi on hinnas.

Vaan hakkas tatart kasvatama kümmekond aastat tagasi. Tänavu oli tal kolmel põllul kokku 27 hektarit, saak tuli aidakaaluga 850-900 kg hektari kohta. Tänavu üritab tatrakasvataja tatart ka müüa, kuid pole teada, kas see ka õnnestub, sest koorimata tatart eriti ei taheta.

Raamatukogu peab juubelit

Neljapäeval tähistab Läänemaa keskraamatukogu konverentsiga oma 145. aastapäeva. Sel puhul esitletakse ka trükisooja mälestusteraamatut „Lugejale avatud“, kus raamatukogu endised ja praegused töötajad pajatavad oma mälestusi.

Raamatukogu juubeliüritused, mis kestavad terve nädala, algasid kahe näituse avamisega ja lõpevad viktoriinivõitjate peo ja jalutuskäiguga mööda Haapsalu raamatukogumaju.

Veel on lehes juttu:

Mis hoiab koolis kinni tänavust Läänemaa aasta õpetajat, 40aastase staažiga Mai Jõeveed?

Nädalavahetusel olid binoklite ja vaatlustorude külge naelutatud kogu Euroopa linnuvaatlejad.

Noor kunstnik Helen Arov tuli oma esimese isikunäitusega "Figuurid maalis" kodupubliku ette.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments