Eestis loeti kokku üle 160 000 linnu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valgepõsk-lagled. Foto: Arvo Tarmula

Sel nädalavahetusel toimus igasügisene üle-euroopaline linnuvaatlus. Selle raames tegeles 37 Euroopa ning Kesk-Aasia riigis linnuvaatlusega enam kui 43 000 huvilist, kes lugesid kahe päeva jooksul kokku üle 4 miljoni linnu.

Pühapäeva pärastlõunaks oli Eesti Ornitoloogiaühingule oma vaatlustulemused edastanud ligi 130 linnuvaatlejat. Kiirteavituses osalenud huvilised loendasid kokku üle 160 000 isendi 122 liigist.

Kõige enam kohati möödunud nädalavahetusel valgepõsk-laglesid (110 500 isendit), kes olid ülekaalukalt kõige arvukamaks liigiks ka Soomes ja Rootsis. Eestis loendatud arvukamate liikide hulka mahtusid veel kuldnokk (7250 isendit) ja hõbekajakas (5450).

Nimekirjades kõige sagedamini esinenud linnuliikideks olid rasvatihane, hallvares, musträstas ja pasknäär. Nädalavahetuse põnevamateks vaatlusteks oli vööt-lehelinnu kohtamine Saaremaal ning punakael-lagle esinemine Raplamaal.

Üle-euroopalise linnuvaatluse lõplikud tulemused võetakse aga kokku oktoobri keskpaigas, kui Eesti Ornitoloogiaühingule on laekunud kõik vaatlusandmed. 

Birdwatch on linnuvaatlusüritus, mille eesmärgiks on kutsuda ühel nädalavahetusel loodusesse linde jälgima võimalikult suur hulk inimesi ja panna neid märkama looduses toimuvat vaatemängulist lindude rännet.

Üritust korraldab maailma linnukaitseorganisatsioonide ühendus Birdlife International 1993. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments