Matsalu festivalil näeb täna võidufilme

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuigi Matsalu filmifestival hakkab otsi kokku tõmbama, näeb täna veel terve päeva jooksul Lihula kultuurikeskuses paremikku kogu festivali filmidest.

“Koor tuleb homme. Olge kohal. Helistage sõpradele-sugulastele,“ ütles festivali direktor Tiit Mesila eileõhtusel auhindade jagamisel täna linastuvate filmide kohta.

Peale festivali peaauhinnaga pärjatud linateose “Skandinaavia loodus — Soome“ jagas žürii eile õhtul välja kokku 19 auhinda. Et päev on piiratud ja filmid küllalt pikad, siis linastub võidufilmdest vaid valik.

“Skandinaavia loodus — Soome“ linastub täna kell 14.

Kell 12 linastub “Elujõud — Brasiilia Carrado“ (žürii eripreemia), kell 13 “Inimese mõõt” (žürii eripreemia), kell 15 “Inimesteta maa” (žürii eripreemia), kell 16 “Ungari loodus“ (I preemia kategoorias “Loodus”) ja kell 17 “Tundmatu Põhjalaht” (parim režii kategoorias “Loodus”).

Lihula KuMas algas juba kell 10 pühapäev huntidega, kus vaheldumisi vestlusringidega linastub kokku seitse huntide-teemalist filmi.

Laelatu puisniidul töötavad täna fotograafid inglase Bob Gibbonsi töötoas, pildistades lilli, seeni, sügisvärve ja kõike muud kohapeal leiduvat. Bob Gibbons on Briti tuntud loodusfotograaf, kuulsust on talle toonud just taime- ja makrofotod. Lähiajal on Gibbonsil ilmumas raamat maailma õierikkamatest paikadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments