Poola neidude jalgpallikoondis võitis Haapsalus Eestit 4:2

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti väravat kaitses Läänemaa tüdruk Avely Kuldsalu. Foto: Markus Sein
Eesti väravat kaitses Läänemaa tüdruk Avely Kuldsalu. Foto: Markus Sein

Eesti U-19 neidude koondis alistus EM-valikturniiri avamängus Haapsalus tugevale Poola esindusele 2:4. Avapoolajal vähemusse ja 0:3 kaotusseisu jäänud eestlannad olid teisel kolmveerandtunnil vastastest paremad.

“Aitäh publikule, kes meid häälekalt toetas,” kiitis Eesti koondise peatreener Keith Boanas 305 pealtvaatajat Haapsalus.

“See, mida ootasime, sai ka teoks. Avely Kuldsalu kaitses Eesti koondise väravat kogu kohtumise,” nentis Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eestvedaja Jaanus Getreu oma õpilase kohta.

Avely sai Läänemaa au kaitsmisega Eesti koondises hästi hakkama. “Algus oli veidike rabe ja Poola pidevate rünnakute tulemusel löödi Avely väravasse esimesel poolajal kolm palli, neist üks penaltist,” kommenteeris mängu Getreu. “Neist esimese värava oleks ehk parema õnnestumise korral suutnud tõrjuda.”

“Avapoolajal lasime endale lüüa kaks väga lihtsat väravat — me ei mänginud kehvasti, aga eksisime lihtsates olukordades. Poolaja lõpus jäime kümnekesi ja penaltist suurenes kaotusseisus kolmele väravale. Kahtlemata oli seisult 0:3 ja kümnekesi vaheajale raske minna, aga teisel poolajal toimis meie mäng väga hästi, olime parem võistkond ja tulime mängu tagasi,” rääkis Boanas.

“Võistkond võitles teisel poolajal kõvasti. Kohtumise alguses nagu ei usutud sellesse, et me võime Poolaga, kes on naiste seas maailma 29. koondis, võrdselt mängida, teine poolaeg näitas, et võime küll! Liis Lepik lõi kaks väga ilusat väravat — esimene 25 meetrilt kauglöögist, teine nurgalöögi järgselt. Kahju, et Grete-Lilijane Küppas peab järgmise kohtumise vahele jätma, aga läheme kindlasti ka Tšehhi vastu lahingut andma,” lisas peatreener.

Väga hea etteaste tegi teisel poolajal ka Avely Kuldsalu. “Ta tegutses kindlamalt, oli väljajooksudel hea, püüdis palli väga kindlalt. Oli kindlam ka lahtilöökidel. Segadusest värava all ja väidetavast veast Avely vastu suutsid Poola neiud siiski ühe palli veel Avely väravasse toimetada,” kirjeldas Jaanus Getreu.

Teises eilses kohtumises alistas Tšehhi Rakvere staadionil Küprose 4:1. Esmaspäeval, 19. septembril kell 17 on Rakveres vastamisi Eesti ja Tšehhi ning samal ajal Haapsalus Poola ja Küpros.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ARVO
10 aastat tagasi

palju pilet maksab?

ARVO
10 aastat tagasi

Palju maksab pilet?