Torm häirib laevaliiklust

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna öösel Väinamerele jõudnud torm ohustab laevaliiklust Heltermaa–Rohuküla liinil. Triigi-Sõru liinil jäävad reisid ära.

EMHI ilmaennustuse järgi puhus täna varahommikust alates saartel tuul kuni 27 meetrit sekundis. Samuti on oodata veetaseme olulist tõusu, mis Rohuküla mereseirejaama andmetel ulatub rohkem kui 70 cm üle nulltaseme. Erakorralised tormiolud seavad ohtu laevaliikluse jätkumise Hiiumaa liinidel, kuna tuul ja kõrge veetase ei võimalda enam sõidukeid laevale laadida.

Hetkel on liiklus liinil katkenud. Ära jäid tänahommikused väljumised Rohukülast 6.30 ja 10.30 ning Heltermaalt kell 6.30 ja 8.30. Samuti ei toimunud eileõhtune viimane väljumine Heltermaalt kell 22.30. Kuidas parvlaevadel õnnestub nendes erakorralistes oludes toime tulla, selgub jooksvalt.

Ennetavalt on tehtud muudatused Triigi–Sõru liinil parvlaeva Kõrgelaid sõidugraafikus. Täna tormi tõttu reise ei toimu. Homme toimuvad ärajäänud reisid Triigist kell 16 ja 19 ning Sõrult kell 17.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments