Hiiu maavanem keelas jääle mineku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hiiumaa ja mandri vahelisel mitteametlikul jääteel käis nädalavahetusel tihe liiklus. Foto: Arvo Tarmula
Hiiumaa ja mandri vahelisel mitteametlikul jääteel käis nädalavahetusel tihe liiklus. Foto: Arvo Tarmula

Eile teatas Hiiu maava­nem Riho Rahuoja, et keelab tänasest Hiiu maakonna haldusterritooriumiga piir­nevale merejääle ja avalikult kasutatavate veekogude jääle mineku.

Otsuse tingis eeskätt palav meediasupp Heltermaa–Rohuküla jäätrassi ümber, kirjutab Saaremaa leht Meie Maa.

Maanteeameti Hiiumaa pealiku Hannes Vaidla sõnul otsustatakse täna, kas pannakse ka keelusildid Saare- ja Hiiumaa vahelise mitteametliku jäätee otstesse. Siis on politseil ka õigus jääle sõitvaid inimesi trahvida.

Hannes Vaidla valutab tänases Hiiu Lehes südant eeskätt omavoliliselt Heltermaa–Rohuküla trassil seiklevate autojuhtide pärast, öeldes kokkuvõtvalt:

“Panen südamele nendele julgetele, kes praegu sõida­vad omal algatusel üle, lõpetada see sõit enne, kui juhtub õnnetus! Jää on looduslikult tekkinud, mitte projekteeritud katte­konstruktsioon ja käes on 18. märts!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
11 aastat tagasi

Igal öösel kõva külm ja jää on paks. Aga laevakompanii võim on veel kõvem ja rahakott paksem. Ja ka maavanem on oma inimesed unustanud. Hiiumaa ja mandri vahelt pole siiani soe Golfi hoovus läbi läinud ja muud jäätrassid on ka avatud. Aga valimised tulevad….