Kullamaa rahvas saab taas apteegi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kullamaal aastail 1886–2008 tegutsenud maa-apteek oli üks vanemaid järjepidevalt tegutsenud apteeke Eestis. Sügisel avati kunagisel apteegimajal mälestustahvel. Foto: Arvo Tarmula
Kullamaal aastail 1886-2008 tegutsenud maa-apteek oli üks vanemaid järjepidevalt tegutsenud apteeke Eestis. Sügisel avati kunagisel apteegimajal mälestustahvel. Foto: Arvo Tarmula

Sel kuul avab Kullamaal üle mitme aasta taas uksed apteek, millest saab üks neljast väljaspool Haapsalut tegutsevast apteegist maakonnas.

“Jaanuari lõpus tahame avada,” kinnitas Terve Pere Apteegi OÜ piirkonnajuht Riina Laurimaa.

Tegemist on Apotheka kaubamärgi all tegutseva väikese haruapteegiga, kust saab osta nii käsimüügi- kui ka retseptiravimeid.
Avatav apteek on pisike, aga selles on kõik patsiendile vajalik, kinnitas Laurimaa.

Esialgse plaani järgi on apteek avatud üks päev nädalas. Lahtiolekupäev ei ole praegu veel kindel, otsus sünnib koostöös vallajuhtidega. “Juttu on olnud esmaspäevast,” sõnas Laurimaa. Apteek hakkab tegutsema vallamajas, kus annab vald rohupoele veidi üle 20 m² suuruse ruumi.

“Kunagine hambaarsti vastuvõturuum,” sõnas Kullamaa vallavanem Jüri Ott.

Riina Laurimaa sõnul hakkab apteegis esialgu tööle üks inimene, proviisor Kersti Kangron, kes hakkab tööl käima Tallinnast.

Laurimaa sõnul sündis otsus Kullamaal apteek avada valla eestvõttel. Kui kohalikul omavalitsusel on soov ja huvi, saab apteeki pidada ka maakohas, ütles Laurimaa.

“Otsisin, jah, isiklikult. Rääkisin kõigile, keda tundsin. Pöördusin apteekrite liitu,” kirjeldas Jüri Ott, kuidas ta apteegipidajat otsis. Oti vallavanemaks olemise ajal pole Kullamaal rohupoodi olnud.

Jüri Ott märkis, et apteegil peaks olema kohapeal perspektiivi, sest oma ravimeid ostaks sealt ka lähikonnas asuv Koluvere hooldekodu.

Kui apteegil hakkab minema hästi, pole Riina Laurimaa sõnul välistatud, et see on lahti ka rohkem päevi nädalas.

Üks Eesti vanimaid maa-apteeke, 122aastane Kullamaa apteek lõpetas tegevuse 2008. aasta detsembris.

Ajaloolises apteegimajas tegutseb praegu külaselts. Väljaspool Haapsalut tegutseb Läänemaal apteek Martnas, Ristil ja Lihulas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tont
11 aastat tagasi

Külastage juuksurit Goldenpekkis.

Tont.
11 aastat tagasi

See on kindlasti väga hea uudis kohalikele. Ja hea näide,et vallavalitsus oma inimeste peale mõtleb.

RH
11 aastat tagasi

See on hea uudis. Kena kuulda, et ühes maapiirkonnas ikka vaimsus nii kõrgel on, ja rahvast ning tema käekäiku oluliseks peetakse. Jaksu ja head kordaminekut kogu Kullamaale.