Kolledži kompetentsikeskus uurib Haapsalu laste rühinäitajaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži juures tegutsev tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskus ehk TERE KK uurib poole aasta jooksul Haapsalu põhikooli õpilaste rühti.

Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskuses on koostöös EASiga valmimas uuring „Prepuberteedielaliste laste kerelihaste ja rühi seisundi hindamine ning harjutuskava väljatöötamine kerelihaste tugevdamiseks eesmärgiga vältida rühihäireid ja selja vaevusi“, teatab Haapsalu kolledž Facebookis.

Uuritakse umbes 50 Haapsalu põhikooli last vanuses 8–11 a, kellel mõõdetakse kerelihaste jõunäitajaid (lihasjõudu), süvalihaste aktiivsust (ultraheliaparaadiga harjutuse sooritamise ajal) ja selgroo seisundit (kõverused, liikuvus).

Uuringut viivad tervisedenduse laboratooriumis läbi manuaalterapeut Toomas Proovel ning füsioterapeudid Kersti Toots ja Kaia Kollo. Spetsiaalseid võimlemisharjutusi (selja- ja kõhulihasteharjutused) sooritatakse 6 kuu jooksul 3 korda nädalas Haapsalu põhikooli kehalise kasvatuse tundides, läbiviijaks on kehalise kasvatuse õpetaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments