Haapsalu gümnaasiumi viimasel vilistlaste peol langetatakse kooli lipp

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalu gümnaasiumi lipuväljaku avamine ja kooli lipu heiskamine 2008. aastal. Foto: Haapsalu gümnaasium.
Haapsalu gümnaasiumi vilistlaste raha abil valminud lipuväljaku avamine ja kooli lipu heiskamine 2008. aasta detsembris. Viis aastat hiljem, tänavu detsembris lipp langetatakse. Foto: Madis Leppik (Haapsalu gümnaasium).

Haapsalu gümnaasium kutsub vilistlased ja õpetajad viimast korda kooli sünnipäevale, peol langetatakse kooli lipp.

Haapsalu gümnaasiumil on traditsioon pidada iga viie aasta tagant kooli sünnipäeva koos vilistlaste ja kõigi endiste ning tegevate õpetajatega. Tänavu 21. detsembril jõuab kätte 95. sünnipäev, kuid et kooli ennast enam ei ole, jääb seekordne pidu viimaseks.

Pidu korraldab Haapsalu gümnaasiumi õigusjärglane Haapsalu põhikool.

Gümnaasiumi viimase ja põhikooli praeguse direktori Anne Mahoni sõnul on Kuuse 1 koolimaja ees lipuväljakul siiani mastis Haapsalu gümnaasiumi lipp. Lipp langetatakse viimast korda vilistlaste peo õhtul.

Pidu algab lahtiste uste päevaga Läänemaa ühisgümnaasiumis, renoveeritud Wiedemanni 15 hoones, kust Haapsalu gümnaasium 95 aastat tagasi alguse sai. „Osa vilistlastest on veel seal lõpetanud või seal õppinud,” märkis Mahoni.

Järgneb aktus Haapsalu kultuurimajas. „Seekord kurvema alatooniga,” nentis direktor.

Samas mängitakse ette Haapsalu gümnaasiumi viimane koolimuusikal „Juhe koos!”. Seejärel suundub koolipere aadressile Kuuse 1 sünnipäevapidu pidama. Jagunetakse lendude kaupa klassiruumidesse, õhtu jooksul langetatakse üheskoos lipp, iga külaline peaks mälestuseks saama Haapsalu gümnaasiumi almanahhi, loetles Anne Mahoni.

Kui kooli 90. sünnipäeval osales umbes 800 inimest, siis tänavu oodatakse Mahoni sõnul enam külalisi – ikkagi viimane kord.

„Kuid me loodame siiralt, et viie aasta pärast kutsub Läänemaa ühisgümnaasium külla kõigi Haapsalu gümnaasiumide vilistlased. Siis saab meie eestikeelsest gümnaasiumist 100 aastat. Vahet ei ole mis nimega kool lõpetati, esimesega on kõik kaudselt seotud. Oleks ju ilus,” rääkis Mahoni.

Info registreerimise ja osalustasu kohta leiab kooli kodulehelt.

Haapsalu põhikoolil veel oma lippu, millega gümnaasiumi oma asendada, ei ole. Selleks alustatakse raha kogumist tuleval laupäeval kadrilaadaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
10 aastat tagasi

Ei tea kas praegune ühisgümnaasium julgeb ikka esimese ühisgümnaasiumi (õigusjärglase) vilistlasi 5 aasta pärast külla kutsuda? Siis saab ju puust ja punaselt selgeks, et Haapsalus on kogu aeg olnud üks gümnaasium, mis ‘käis korra ära’ ning jõudis lõpuks algkoju tagasi. Ehk nagu öeldakse – Kuningas on surnud, elagu kuningas! 🙂

pole hullu midagi
10 aastat tagasi

Ega see Kuuse tänava maja siis 95 aastat vana pole, et nii matuse meeleolu püütakse manada. Oli selle 95 aasta jooksul mujal majas, on praegu mujal, on ka edaspidi mujal.keskhariduse andmine.