If Kindlustus: Torm rikub enim kodust elektroonikat

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuna tormist tingitud voolukõikumiste tõttu saab tihti kannatada kodune elektroonika, soovitab If Kindlustus koduomanikel üle vaadata kindlustuslepingud ning selgitada välja, kas kodune vara on kindlustatud ja kas valitud kindlustuspakett sisaldab elektrihäirete kaitset.

Kodukindlustus ei pruugi sisaldada kodus olevate asjade kaitset, tihti inimesed seda ei tea. Tormiste ilmade eel oleks mõistlik oma kindlustusseltsi poole pöörduda ja kindlustuskaitse ulatust uurida.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuht Merko Kimsto sõnul jooksevad pärast tormi inimesed tormi kindlustusseltsidele. „Kahjude arv tormistel päevadel on suur ning enamjaolt on tegemist vara- ning kaskokahjudega. Kui torm lõhub katuse või ülepinge süütab hoone, siis need juhtumid on Ifis kõikide pakettidega kaitse all, kuid kodune vara koos elektroonika seadmetega tuleb eraldi kindlustada. Statistika ütleb, et lausa 80% kodu kindlustanutest ei ole kindlustanud kodust vara,“ lisas Kimsto.

Möödunud aastal laekus If Kindlustusele 129 teadet tormikahjudest, voolukõikumisest tingitud kahjusid registreeriti 180.

If Kindlustus palub inimestel täna ja homme puude lähedusse autosid mitte parkida, samuti tuleb hinnata puude ohtlikkust hoonetele ning hoov lahtistest esemetest puhastada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
If`ile
10 aastat tagasi

Elektroonilist vara kindlustada on tabuteema:
!) Garantii- 2 aastat
2) Amort – 4 aastat + omavastutuse %.
Loll, kes seda teeb!