Lääne Elu paberleht 24. oktoobril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

16. oktoobril peeti esimesed Läänemaa koolispordi liidu meistrivõistlused sumomaadluses. Pildil noored sumomaadlejad Paul Lomp (Lihula) ja Uko Eller (Noarootsi). Foto: erakogu
16. oktoobril peeti esimesed Läänemaa koolispordi liidu meistrivõistlused sumomaadluses. Pildil noored sumomaadlejad Paul Lomp (Lihula) ja Uko Eller (Noarootsi). Foto: erakogu

Lihulas vahetub võim

Lihulas valimised ülinapilt võitnud sotsiaaldemokraadid moodustasid koalitsiooni Lihula Konservatiivse Vaba Kodanikuga ja alustasid liidulepingu tegemist — see toob Lihulas kaasa võimuvahetuse.

Koalitsioonilepingu eelleping on sõlmitud, kuid uue vallavanema nime koalitsioon veel välja ei ütle. Lihula uus volikogu koguneb tõenäoliselt tuleval neljapäeval.

Lugu saab lugeda siit.

Endine Hansapanga maja võib olla skeemi ohver

Haapsalu kesklinna ärihoone, kus tegutseb ööklubi Lemon, on võla katteks enampakkumisel müügis, kuid kui uus omanik ka leitakse, siis ilma kohut käimata ta oma maja ilmselt kasutama hakata ei saa.

7. novembril toimuv enampakkumine, kus kohtutäitur müüb Posti 41 maja, alghinnaga 240 000 eurot, on juba kolmas. Esimest korda pandi maja müüki aasta alguses, siis omanikud protestisid ja enampakkumine tühistati. Teist korda toimus enampakkumine alghinnaga 300 000 eurot augustis, kuid ostjat ei leitud.

Huvilisi on palju, kuid ostjad on pelglikud, sest operaatorleping, jääb pärast müüki kehtima ega lase uuel omanikul oma maja kasutada.

Lugu saab lugeda siit.


Martna vald püüab säilitada Rõude poodi

Martna vald otsib võimalusi säilitada septembris sulgemisohus olnud Rõude pood. Haapsalu tarbijate ühistule kuuluv kauplus on kahjumis, kuid ühistu on nõus ootama, kuni koostöös vallaga leitakse võimalus äri lahti jätta.

Virtsu kalasadam on valmis

Suurem osa Virtsu kokku üle miljoni euro maksva minevast kalasadamast sai valmis. Kalasadamat on ehitatud kolmes jaos ja läinud nädalal sai lõplikult valmis kolmas etapp, viimase tööna paigaldasid ehitusmehed pollarid, kuhu paate kinnitada. Nüüd ei ole vanast uueks ehitatud kalasadamas enam ühtegi avariiohtlikku kohta.

Kaie Ilves kirjutas neljanda raamatu

Lastekirjaniku ja Lääne Elu ajakirjaniku Kaie Ilvese sulest jõudis hiljuti poelettidele neljas raamat „Sünnipäev”, mis on järjeks aasta alul ilmunud „Vanaisa majale”.

Noored mõtlesid, kuidas elu arendada

Laupäeval Tuksis kogunenud poolsada Läänemaa 20–40aastast mõtles üheskoos välja hulga ideid, kuidas elu maakonnas paremaks muuta.

Kliente jagub mõlemale fitnessiklubile

Kuu aega tegutseb Haapsalu kaks fitnessiklubi ja nüüd saavad mõlemad klubi juhid kinnitada, et hirmud olid asjatud — sportijaid jätkub mõlema klubi rühmatreeningule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments