Lihula linnus kandideerib aasta mälestise tiitlile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula linnusevaremed ja tutvustav stend.
Lihula linnusevaremed ja tutvustav stend.

Muinsuskaitseameti välja antavale aasta mälestise tiitlile kandideerib Läänemaalt Lihula linnus.

Lihula linnus oli Lääne-Eesti tähtsamaid 13. sajandi kaitseehitisi. Linnus hävis Liivi sõjas ja on 17. sajandist saadik varemeis.

2013. aasta kevadel tehti MTÜ Keskaegne Lihula eestvõttel linnusemüüride toestustöid, valmistati ette ja paigaldati uuendatud infostendid.

Keskaegne Lihula on juba 1993. aastast tegelenud Lihula ja Läänemaa arheoloogiapärandi uurimise ning tutvustamisega, korraldanud seminare, konverentse, laagreid ja talguid.

Muinsuskaitseamet tähistab oma 20. aastapäeva ja 30. oktoobril toimuval galal tunnustatakse ameti parimaid partnerid 15 kategoorias.

Välja kuulutatakse 2012/2013. aasta parimad kunsti-, ajaloo-, arheoloogia ja ehitismälestised; parim uurija, projekteerija ja restauraator/konservaator mälestisel; aasta pärandit väärtustav uusehitis; aasta leid; aasta omanik, koostööpartner, pärandi populariseerija ning aasta aktivist. Üle antakse ka muinsuskaitse elutöö auhind.

Oma sõna on saab öelda ka rahvas, osaledes 25. oktoobrini Facebookis rahva lemmikmälestise hääletusel.

Hääletada saab siin.

Kõigi nominentidega saab tutvuda muinsuskaitseameti kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uhuyu
10 aastat tagasi

Naljakas tiitel, aasta mälestis sellisele asjale. Savisaare lindilõikamist tuletab meelde. Suuri muutusi seal ei ole.