Matsalus põles 180 hektarit roogu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna õhtupoolikul põles Matsalus Kirikukülas 180 hektarit roostikku, teatas päästeameti pressiesindaja.

Veidi enne kella 16 teatas Penijõe vaatetornis olnud inimene, et näeb roostikust suitsu tõusmas. Tema hinnangul põles roog paarisajal ruutmeetril.

Esimesena sündmuskohale saabunud Lihula  päästjad selgitasid välja, et põlengualale pole võimalik ligineda jalgsi ega ka tehnikaga ja üks auto suundus tagasi komandosse paadi järgi.

Põleng jäi Penijõe ja Tuudi jõe vahelisele alale ning tugeva tuule tõttu liikus  Penijõelt Tuudi jõe suunas.

Et põleng oli inimesi ja tehnikat mittekandval vesisel roostiku ala, oli päästjatel ainus võimalus panna tulele piir Penijõel ja seejärel oodata Tuudi jõe kallastel, et takistada tule levikut üle jõe. Tuudi jõel kustutati põlengut ka paadist.

Tulekahju saadi kontrolli  alla kell 18.56 ja kustutati lõplikult kell 20.44. Kustutustöödel osalesid päästjad Lihula ja Risti komandost ning Kõmsi vabatahtlikust komandost ja Haapsalu operatiivkorrapidaja.

Kuna tulekahjust teatamise hetkel oli ümbruskonnas äike ja põleng sai alguse kohas, kus puudusid elektriliinid ja inimestele ligipääs, sai esialgsetelt andmetel tuli alguse ilmselt pikselöögist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments