Kersti Kaljulaid – teist korda esimene naispresident

Hannes Rumm. Foto: Diana Unt

President Kersti Kaljulaid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Eesti olümpiakomitee (EOK) presidendi ametikoht on olnud meie iseseisvas ja taasiseseisvunud riigis üks kõige mainekamaid.

Seda kinnitab seniste presidentide loetelu, mis EOK saja-aasta pikkust ajalugu arvestades väga lühikene: Friedrich Akel (1924–1931), Johan Laidoner (1934–1940), Arnold Green (1989–1997), Tiit Nuudi (1997–2001), Mart Siimann (2001–2012), Neinar Seli (2012–2016) ning Urmas Sõõrumaa (alates 2016). Üldistatult öeldes sai üks osa neist EOK juhiks riigimehena ja teised edukate ärimeestena.

Legendaarsed on EOK presidendivalimised 2016, sest toona kandideeris kolm inimest ning teises valimisvoorus alistas suurärimees Urmas Sõõrumaa tol ajal poliitikast loobuda soovinud keskerakondlase Jüri Ratase tulemusega 61:60.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seenekorjamine
2 tundi tagasi

olümpia alaks

vihkaja
3 tundi tagasi

OK presidenti veel isegi valitakse, aga ilmselt nüüd ka viimast korda. Edaspidi pannakse hullu pilguga naine ametisse juba määramise läbi.

vihkaja
3 tundi tagasi
Reply to  vihkaja

Mis spordi-alaliitusid ta nüüd vihkama hakkab ja milliseid soosima?

AVS
1 tund tagasi
Reply to  vihkaja

Saa oma foobiatest parem üle. Ükskõik kes on parem valik kui need oma kohale kivistunud Sõõrumaad ja Teigamäed.

Nimi (kohustuslik)
4 tundi tagasi

Buratiino presidendiks!!!