Rukki kanalis lõppesid süvendustööd

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rukkirahu. Foto: Urmas Lauri
Rukki kanal. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval, 12. septembril lõppesid mandri ja Hiiumaa vahelises Rukki kanalis augustis alanud süvendustööd, millega tagati kogu kanali ulatuses sügavus 5,2 meetrit.

Tavapärase hooldussüvenduse käigus eemaldas süvenduslaev Vilma Høj kanali põhja kogunenud setted, et parvlaevaliikluse mandri ja Hiiumaa vahel saaks toimuda ka madala veetaseme korral. Aprillis tehtud hüdrograafilise mõõdistuse järgi oli seal väikseim sügavus 4,9 meetrit.

Süvendustöid teostati öisel ajal, mil need ei häirinud parvlaevaliiklust.

Süvendustööd läksid maksma 450 000 eurot, millele lisandub käibemaks. Töid teostas Transpordiameti hanke võitnud Insenerehituse AS.

Rukki kanal on 2,5-kilomeetri pikkune lääne-idasuunaline kanal Rohuküla-Heltermaa laevateel Rukkirahust põhja pool. Laevatee peamised kasutajad on Hiiumaaga ühendust pidavad parvlaevad. Kanali põhja ladestub pidevalt setteid, mida eemaldatakse korralise hooldamise käigus iga kahe aasta tagant, et parvlaevad saaksid ka madalama veetaseme korral probleemideta liigelda.

Eelmine süvendus tehti 2022. aasta augustis-septembris, mil need läksid maksma 400 000 eurot, pluss käibemaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments