Galerii: Haapsalu raudteejaamas oli maitsete pillerkaar

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto Kaire Reiljan

 

Esimese väikese tähtpäevani jõudnud Läänemaa gurmeerturg tõi laupäeval Haapsalu raudteejaama ligi 60 toidutootjat nii Läänemaalt kui ka kaugemalt.

Raudteejaama perroonile üles seatud lettide rida oli pikem kui eelmistel aastatel ja lai oli ka laudadelt vastu vaatavate toodete valik. Oli nii tavapäraseid aiasaadusi, mis just sügise alguseks valmis saanud, kuni küpsetiste, hoidiste, maitsesegude, õlle ja kangemate napsudeni välja.

Gurmeeturu ühe korraldaja Kodukant Läänemaa juhi Liis Moor meenutas, et kui gurmeeturg viis aastat tagasi Haapsalu vanalinnas alguse sai, oli see pigem pisike Läänemaa tootjate turg. „Täna on sellest saanud Lääne-eesti kõige suurem kohaliku toidu festival,” ütles Moor.

Tänavusele gurmeeturule lisas pidulikkust seegi, et tegemist oli Eesti toidu kuu avaüritusega ja sel puhul oli läänlasi tervitama tulnud regionaal- ja põllumajandusministeeriumi asekantsler Madis Pärtel, kes lindi lõikamise asemel lõikas lahti hoopis Haapsalu kutsehariduskeskuse pagariõpilaste küpsetatud karaski

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hps
6 minutit tagasi

Tore oli. Sai maitsta, sai osta. Inimesed kipuvad troppis lihtsalt lettide ette seisma jääma, see teeb pisut ebamugavaks pakutavaga tutvumise.

Vanaema padrunid
41 minutit tagasi

Sai käidud, umbes 15 min läks kogu ala peale ja päris aru ei saanud kellele see üritus mõeldud oli.

pill
1 tund tagasi

tuleb pika ilu peale

imeline
1 tund tagasi

imeline, imeline, imeline see gurmee festival, nii lai ja nii pikk, . paari aasta pärast veel pikem ja laiem, ulatudes igasse eesti nurka

uuhhh
3 tundi tagasi

hullult palju pilte on teil näha, kuidas need küll ära vaadata jaksab??!!