Osavald otsib ruumikitsikuses Linnamäe lasteaiale laienemisvõimalust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Oru osavallavaenem Janek Loorens tuli renoveerimiskavaga lasteaia hoolekogu ja osavallakogu ette kolmapäeval. Loorens loodab, et saab lasteaia ajakohastamiseks tuge ka vallavolikogult ja vallavalitsuselt. Foto Urmas Lauri

Oru osavald otsib lahendusi, kuidas ruumikitsikuses vaevleva Linnamäe lasteaiaga edasi tegutseda.

„Asi ei anna oodata ja tegutseda tuleb kohe,” ütles Oru osavallavanem Janek Loorens Lääne Elule. Tema sõnul tuleb lasteaia renoveerimise ettevalmistustega alustada juba praegu ning suurimad mured tuleva aasta jooksul ära lahendada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tsinovnik
19 tundi tagasi

Meie lapsed enam lasteaeda ja kooli ei vaja ja ülejäänud matsid saagu oma jõmpsikatega ise hakkama.

Maakas
1 päev tagasi

Aga minge vaadake, mis nt Risti lasteaias toimub. Seal kasvavad juba taimed läbi põranda ja talvel on hang nurgas, sest maja on lihtsalt nii vana, aga Lääne-Nigula vallavalitsus lükkab uue lasteaia ehitust aina edasi ja edasi. Isegi detailplaneeringu raha ei leita, st ei taheta leida.

Uku
1 päev tagasi

Haapsalu linmas kohti mõnes vanuserühmas ikka on kiirematele.

Toomas
1 päev tagasi

…aga mis neist lastest peale lasteaeda saab? Teatavasti valitseb Oru koolis samasugune ruumipuudus. Kas ei peaks seda probleemi lahendama komplekselt, mitte jupphaaval?

Ulka
22 tundi tagasi
Reply to  Toomas

Haapsalu linna koolides samuti jagub kohti.

Kohalik..
21 tundi tagasi
Reply to  Ulka

HPK on ikka tõesti palju ruumi üle , kool nagu tikutops, mis vett ei pea, millega need linna ametnikud küll mõtlesid, kui kooli projekteeritud,sai ,kas ei osatud üldse linna lasteaedade lapsi üle lugeda 🙂

En.
19 tundi tagasi
Reply to  Kohalik..

Mäletades hästi Kuuse tänaval 1. keskkoolis õpitud 11 aastat, väidan, et hoolimata sealse tüüpprojekti järgi ehitatud maja 1000-st õpilasest polnud hoonekompleksi arhitektuuril/ruumilahendusel suuremat häda, mis (vähemalt lapsi) vaevama jäänuks. Vaid klassiruumide ventileerimine toimus kirvemeetodil – aknad ristseliti lahti ja õhk 10 minutiga puhas hoolimata välistemperatuurist. Võib olla häiris see õpetajaid aga lapsed jalutasid samal ajal niikuinii koridoris. Uue põhikoolihoone kasutusomadustest pole aga avalikkusele pea ühtki infot tilkunud. Kas õpetajatel (eriti neil, kel oli võrdlusmoment Kuuse tänava majaga) tõesti puudus seisukoht? Põhikooliõpilased on vist liiga noored, et midagi arvata. Pigem on nii, et kõik kardavad arvata. Uut tüüpi koolimaja taodelnud linnavalitsus… Loe rohkem »

Tom naabermajast.
11 tundi tagasi
Reply to  En.

Nõelasilm oli siis Kuuse tänav,kui hüsteeritsevad vanemad maimukest kooli kärutasid. Maimuke ei tohi ega oska jala käia.

Toomas
13 tundi tagasi
Reply to  Ulka

kas te selle peale ka mõtlete, kuidas need lapsed kooli ja koolist koju saavad?

Kohalik..
1 päev tagasi

Se ei ole mingi värske uudis, seda on teadnud kõik tegelased, kes on juhtkangide taga vallas . Ja juba viimased 5 aastat ja rohkemgi, seni on naad pead liivaalla peitnud ja lootnud, et mured lahendaks Orul jälle kohalik “Haldjas ” või jälle talgukorras kogukond teeb …. 🙂

küsimus
1 päev tagasi

tuleb võtta viisaastaku plaani

Vaat nii
21 tundi tagasi
Reply to  küsimus

Ärkasid üles või? Vallal juba ammugi vastu võetud seesugune plaan, mis veel palju pikemgi – aastateks 2023-2030