Aivar Õepa: riigikaitsemaksu asemel segadus

Aivar Õepa. Foto: Malle-Liisa Raigla

Aivar Õepa. Foto: Malle-Liisa Raigla

Konkreetse ja lihtsa riigikaitsemaksu asemel tahab uus koalitsioon kaitseväele laskemoona ostmiseks koguda raha keerulise maksukombinatsiooniga, mis kellegi tuju ei tõsta.

Eesti riigi taasiseseisvumise aegsed esimesed valitsuskoalitsioonid mõistsid hästi, et mida lihtsam maksusüsteem ja selgemad maksud, seda lihtsam on maksumaksjatel ja -kogujatel, seda paremini maksud laekuvad ning seda vähem halba karmat valitsejaile koguneb. Poolteist aastakümmet tagasi läks aga moodi peenhäälestus, kus maksusid muudkui sätitakse, igal aastal pisut siia- või sinnapoole, ajades sellega kõiki segadusse ja rikkudes neil tuju. Rõõmsad on selle poliitika muudatuse järel vaid raamatupidamisprogrammidele uuenduste müüjad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
niisaab
13 tundi tagasi

valitsev hunta kõige hõlpsamalt saladusega kaetud sahkerdamistega oma taskuid täita. Kuhu on läinud tööle meie endised jõustruktuuride bossid – militaaräridesse, seal saab raha jalaga segada olema