Täna avati Uuemõisa Kodu kuus peremaja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Täna avas sotsiaalminister Hanno Pevkur Uuemõisas kuus peremaja, igaühes elab kümme psüühilise erivajadusega inimest.

Uuemõisa lossi taha mere äärde tühermaale ehitatud peremajades on kolmandik hoolealuseid Koluverest, aga üldse on uusi elanikke kokku kümnest hooldekodust üle Eesti. Esimesed elanikud kolisid sisse septembri lõpus ja 1. oktoobriks olid kõik juba oma uues kodus.

“Kohanemine läks hästi, kõik on õnnelikud, et said omaette toa, rohkem rahu ja vaikust,” ütles Uuemõisa Kodu juht Malle Kornak, kes varem töötas Mõisamaa hooldekodus Märjamaa lähedal. Et see hooldekodu suletakse varsti, käib Märjamaalt osa töötajaid nüüd Uuemõisa tööle. Alguses autoga, aga siis avastasid, et Tartu bussiga on veel parem.

Euroopa regionaalarengu fondi toel ehitatakse Eestis 11 kohta 55 kümnekohalist peremaja. Projekti kogumaksumus on üle 26 miljoni euro.

Koluvere hooldekodu jääb Läänemaale alles, aga kui varem oli seal paarsada psüühilise erivajadusega inimest, siis nüüd jääb sinna vähem inimesi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
emmeliine02@hotmail.com
11 aastat tagasi

teine pilt palun. Mina ei taha enam seda lehte,kus on pilt välja lõigatud . Margot.