Tasapisi avavad uksi talveks suletud söögikohad ja need, kes talvelgi töötasid, teevad ettevalmistusi suvehooajaks. Mõnes tuntud asukohas alustab uus restoran.
Varsti avab Karja 6 uksed Kreeka restoran Meraki. „Kohe, kui restoraniruumid renoveeritud saame,“ lubas üks omanikest, samas majas disainipoodi pidav Marilin Sikkal.
Kreeka on tema perekonna suur armastus ja kirg. „Meraki tähendab kreeka keeles seda, mida tehakse kirega ja kuhu pannakse kogu oma hing ja armastus,“ ütles Sikkal ja lubas uues restoranis Kreeka kööki ja Kreeka kokteile. „Sest Kreeka toit on kõige tervislikum, kõige värskem ja kõige puhtam. Hästi palju tarvitatakse hooajalist ja kohalikku toorainet ning toit on värskelt valmistatud. Need on lihtsad maitsed,“ rääkis ta.
aasatal käis kohalikus kobrulehes läbi mingi info, et haapsalus on kusagil üle 60-ne söögikoha, tegelikult saab inimene oma nälga kustutada millal, kus ja kuidas tahab
Just nii!!!
legendaarne kõrts, sai süüa, juua, linde lantida, alati rahvast täis, tsugart uksepeal, kellele kõrts ette jäi ei tea.
Kas teie olete linnuvaatleja?
Lagle “landib” linde, mitte ei vaatle
Et siis jahiturism? Väga paha. Ja pealegi lanti kasutatakse kalade püüdmiseks, aga seda te teate vist isegi.
Midagi on ikka väga valesti, kui igal suvel peab samasse kohta avama teise nimega söögikoha😀
Vaadake nt legendaarset Laterna Baari-aastaid sama nimi- samad omanikud – järelikult teevad õiget asja.
Muudes kohtades enamjaolt igal suvel vahetuvad omanikud – pannakse uus nimi või tehakse midagi ringi, piinlik ausaltöeldes. Ära siis tee üldse, kui ei oska.
on nagu rotimürgiga, iga pakend kiidab ennast, aga närilistele ei mõju
Noo tehakse selliseid ulmemoodsaid kohti, aga inimestele meeldib ikka, kui saaks ühe korraliku seljanka või lihaprae kartulipudruga, aga mitte mingi chöääee tuttuu ja sellega ei oska midagi peale hakata. Süüa tahaks, aga mitte mingi tundmatu kullahinnaga plönn.
Ning lõpuks jääbki järgi kaubamaja kuumleti külastus.
olen ka avaldanud arvamust et sellised ultra-21. sajand kohad haapsallu ei sobi. pole eriliselt vastu midagi ausalt, mulle ka meeldib vahepeal eksperimenteerida ja suures linnas ikka leian end mõnesse astumas, aga haapsalus pole lihtsalt klientuuri sellele. piisab käputäis 5 euroga pargi end täis kohti, ja üks dietrichi moodi peenekesem, kuid mitte ülepaisutatud ka tähtpäevadeks ja jõukamatele turistidele
see oli midagi muud minu ajal, erines kõvasti õllekast ja valged linad olid alati laual
ja õigeid käsi tuli suruda et laudki saada omale… ja mida igatsen lapsi sealhulgas lärmakaid teismelisi polnud! neid ei lastud enamasti sissegi
Haapsalu söögikohad tuleks teha alkoholi vabaks
Alko on nagunii nii kallis, et keegi neid ei osta
Kirjutan hetkel Linnavalitsusele kirja
Söö oma kanasuppi ja ära vahi konjakipudelit. See ei tule ise sinu lauda. Anna teistel nautida maitsavat toitu ja konjakit järelnaudinguks..
Karske ja eluterve inimese sõna jääb alati peale.
ja mille, kuradi pärast, söögikohtades siis üldse käima peaks, kui seal akoholi ei pakuta? Kaine peaga ja söögi pärast normaalne inimene restorani ei lähe.
Edu,eks elu näitab ! Aga kes tahab normaalse hinnaga maitsva kõhutäie saada,käib ikka aastakümneid toiminud Laterna baaris. Või siis Teeles või Nurme bistroos….😋
Teele hinnaklass on peale omanikuvahetust midagi muud kui enne.
Šokolaadifestival on 13. mail, mitte 6. mail.
Ei aitäh. Hinnad kindlasti löövad pahviks
Ootame ka linnaviletsuselt kohvikutoetust. Igale linna kodanikuke- iga kuu 200€ puhtalt kätte, siis läheb ka toitlustuselu vaikselt käima 🙂
kui linnavalitsus mulle kaks sotti niisama annaks, siis söögikohtades ikka ei käiks. Kui 200 eest toidutalonge saaks, olen nõus need annetama.
Haapsalu toidukohtade hinnad on nii kõrged et odavam on Tallinnas söömas käia!
Hinnad võiksid olla riigikogu stalovajaga samad, mitte 10× kallimad siis ei peaks pealinna vurama.
Ega väljas ei pea söömas käima!
Kodus on soodsam 🙂
Milleks neid söögikohti siis ???Tuled puhkama, võta kodu kaasa..
ja tõepoolest- milleks ja kelle jaoks neid söögikohti vaja on? Õgimine on meil selgelt üle hinnatud.
Inimesele, kes tahab kultuurselt noa ja kahvliga ja soodsalt süüa, mitte nägupidi toidus olla, praktiliselt puudub võimalus väljas söömas käia.
Kui mul on kõht tühi, siis ei otsi ma mingit krdi maitseelamust, vaid õiges koguses toitvat ja normaalse hinna-kvaliteedi suhtega sööki.
Viimati, kui restorani sattusin ja kohvi soovisin, küsiti mu käest millist kohvi? Ma ütlesin, et palun sellist, mida tehakse harilikust kohvist ja veest. Täiesti harilikku musta kohvi. Selle peale vaadati mind nagu lollakat.
Nad ei oska tavalist kohvi teha, sest aparaadil menüüs sellist valikut ei ole….mõni ei oska muna ka kodus keeta, sest ei ole taimerit…
Mina hoooiski sõidan Pärnu sööma.
Mäkki või?