Aidi Valliku aiandusblogi: veel hiliseid õisi

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kui mõtlema hakata, siis on hilja sügiselgi õitsevaid lilli küllalt, et peenrad peaaegu lumeni värvirõõmsad hoida. Peale eelmisel laupäeval kirjeldatud Hubei ja Jaapani ülaste, särava päevakübara, aedheleeniumite ja erinevat liiki sügisastrite on ju veel variante!

Paljude arvates on krüsanteemid ühed kõige kaunimad sügislilled aias. Tõepoolest! Neid on olemas väga erineva õievärvi ja kasvukujuga, kuid paraku on enamik maailma krüsanteemisorte meie kliima jaoks sobimatud. Meil saavad avamaal talvitumisega hakkama ning puhkevad sügisel mõistlikul ajal õide siiski need kõige-kõige varasema õitsemisega ja kõige-kõige külmakindlamad sordid. Kõige kindlam on oma aeda toimivad krüsanteemid saada mõne sõbra aias juba mitu aastat edukalt kasvanud puhmast jagades või osta taimelaatadelt kohalike paljundajate või memmekeste käest. Just neid kanaleid pidi liiguvad vanad ja meie oludes end tõestanud (kuigi nimetud) krüsanteemisordid. Neid on tegelikult ootamatult palju ja erinevaid, lihtsalt kaubanduses need ei liigu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments