Läänemaale lisandus üks koroonahaige

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 509 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 45 testi tulemus osutus positiivseks.

Üks positiivne testitulemus lisandus Läänemaale. Täna lisandunud nakatunud naine sai viiruse oma pereliikmelt. Tänase seisuga on Läänemaal kuus aktiivselt haiget.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 22 inimesel. Harjumaale lisandus 17 ning Läänemaale ja Lääne-Virumaale üks uus juhtum. Neljal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 51,54.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kaheksa on seotud Jõhvi hooldekeskusega (6 klienti ja 2 töötajat), viiel juhul saadi viirus koolist. Nelja juhul saadi nakkus pereliikmelt ning kahel juhul töölt. Kahel juhul on haigus toodud Eestisse Venemaa Föderatsioonist ja ühel juhul Küproselt.

Lääne-Virumaa nakatunu elab tegelikult Harjumaal ja temaga suhtleb edasi põhja regionaalosakond.  Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas üheksa aktiivset kollet: esimese Sillamäe töökoha koldega on seotud 14 ja teise Sillamäe töökoha koldega üheksa inimest. Kohtla-Järve ühe kooli koldega on seotud 12, Kohtla-Järve teise kooli koldega seitse ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa haigusjuhtu. Jõhvi kooli koldega on seotud seitse ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 16 haigestunut (viis klienti ja kaks töötajat). Sillamäe kooli koldega on seotud 15 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud üheksa Kohtla-Järve ja Sillamäe haigusjuhtu.
Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1 100 inimest, kellest on haigestunud 201.

Harjumaa uutest juhtudest 16 on Tallinnas. Kahel korral saadi viirus töökohal, ühel juhul koolis, ühel juhul pereliikmelt ja ühel juhul raviasutusest. Ühel korral toodi nakkushaigus Eestisse Venemaa Föderatsioonist ja ühel juhul Valgevenest. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada viite kollet: haigla koldega on lisaks 25 töötajale haigestunud 15 ravil olnud patsienti ja kaks kohviku töötajat, Tallinna kooli koldega seoses on haigestunud 30 õpilast ja 10 õpetajat. Esimese töökoha koldega on seotud 36, teise töökoha koldega kaheksa ning pere- ja tutvuskonna koldega viis haigusjuhtu.

Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on kokku üle 2200 inimese, kellest 375 on haigestunud.

Läänemaa nakatunu sai viiruse pereliikmelt. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 140 inimest, kellest 31 on haigestunud. Regionaalosakonna jälgimisel on ürituse kolle Läänemaal (6 nakatunut) ja perekondlik kolle Saaremaal (6 nakatunut).

Hommikuse seisuga viibib haiglas 45 COVID-19 patsient, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju ei saadetud kedagi, uusi COVID-19 juhtumeid avati kuus.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on Eestis surnud 67 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 479 COVID-19 haigusjuhtumit 466 inimesega.

8. oktoobri seisuga on tervenenud 2 824 inimest. Neist 2 134 inimese (75,6%) haigusjuhtum on lõpetatud, 690 inimese puhul (24,4%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 228 000 esmase testi, nendest 3 760 ehk 1,65 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments