Läänemaa muuseum esitles toimetiste uut numbrit

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa muuseum esitles eile 15. toimetisi, kus enamik artiklitest on kirjutatud eelmise aasta ajalookonverentsi ettekannete põhjal.

Toimetistest saab lugeda Mati Mandli ülevaadet Uugla arheoloogilisest uurimisest, Madis Maasing valgustab 16. sajandi rahutut aega Saare-Lääne piiskopkonnas. Kalev Jaago analüüsib Läänemaalt Eestimaa kindralkubernerile saadetud palvekirju.

Marju Kõivupuu analüüsib, kuidas kujunes Bernhard Lapimannist 1905. aasta jõulude ajal Vigalas toimunud sündmuste kangelane.

Talis Vare artikkel on Lääne maahaigla esimesest aastakümnetest, Lea Täheväli-Stroh kirjutab Osmussaarest ja sealse kabeli konserveerimisest. Hanno Talving on kokku kogunud info Läänemaa vallamajadest.

Läänemaa muuseumi peavarahoidja Eve Otstavel ütles 15. numbri esitlusel, et maakonnamuuseumi kohta on 15 numbrit kaaluka sisuga toimetisi väga korralik tulemus.

Ta oli juubelihõngulise numbri ilmumise puhul kokku võtnud toimetistega seotud statistikat.

Otstaveli sõnul on toimetiste 15 numbris 2223 leheküljel avaldatud kokku 131 artiklit 71 autorilt.

Kõige produktiivsem on Kalev Jaago, kelle artiklid on ilmunud 14 toimetiste numbris. Erki Russowi uurimistulemustest on saanud lugeda kuues toimetiste numbris.

Esimese kümne toimetiste numbri kokkupanemise eest vastutas Ülla Paras, viimasel kolmel korral on toimetaja olnud Anu Lepp. Ühe numbri on toimetanud Erki Russow ja Ranno Roosi.

Kui toimetajad on vaheldunud, siis keeletoimetaja Sirje Toomla on olnud tegev kõikida muuseumi toimetiste ilmumise juures.

Läänemaa muuseumi toimetiste esitlus oli punktiks eile peetud ajalookonverentsil. Konverents, mida tänavu korraldasid koos Läänemaa muuseum ja linnuse sihtasutus, oli sel aastal pühendatud keskajale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments