Politsei hakkab Jalaka ja Kuuse tänaval silma peal hoidma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ümbersõidu tõttu tiheda liiklusega Jalaka tänaval peaksid jalakäijad end hämaras liikudes hästi nähtavaks muutma. Foto Arvo Tarmula

Politseipatrull hakkab Tallinna maantee remondi tõttu suure liikluskoormuse alla sattunud Kuuse ning Kase ja Jalaka tänaval rohkem silma peal hoidma, lubas Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin.

Haapsalu politseijaoskonna juhi sõnul pööratakse esmajärjekorras tähelepanu jalakäijate ja jalgratturite nähtavusele. „Kuuse ja Jalaka tänavad on kitsad, valgustus kehv ja ümbersõidu tõttu on seal meeletult autosid. Inimesed võiksid hoolitseda selle eest, et nad sela liikudes nähtavad oleksid,” manitses Taratuhin. Ta lisas, et nähtavaks aitavad inimest teha helkur või sellistel kohtadel nagu praegu on Kuuse ja Jalaka tänav, oleks kõige parem lahendus  helkurvesti kandmine.

Taratuhini sõnul on Jalaka ja Kuuse tänaval politsei peatähelepanu küll jalakäijatel, kuid see ei tähenda, et sõidukijuhtide käitumisele läbi sõrmede vaadataks. „Me ei saa nii, et vaatame ainult jalakäijaid ja jätame üldise liikluskultuuri ja autojuhtide käitumise tähelepanuta,” lisas ta.

Politseijuht ütles, et sügise saabumisega on helkurite kandmine üldse politsei kõrgendatud tähelepanu all. „Lugupeetud liiklejad, pime aastaaeg on saabunud, pange helkurid külge,” pani Taratuhin jalakäijatele südamele. Ta lisas, et jättes odava helkuri riiete külge riputamata või lõpptulemus hoopis kallimaks maksma minna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jalakäija
5 aastat tagasi

Jalaka tänaval käies peab tõesti potikud jalga panema, puhaste jalatsitega sealt ei pääse, sest kogu aeg tuleb tee pealt eest astuda. Hirmus on aga vaadata kuidas vanemad koos lastega ratastega seal sõidavad- keset teed. Seda oli ennegi hirmus vaadata, aga laupäeval sama pilti nähes, tulid mulle küll judinad peale. Vanemad palun õpetage oma lapsed liikluses olema ettevaatlikud!

Valentin Ossipov
5 aastat tagasi

Vabandust, minu jutt käis Kuuse, mitte Jalaka kohta.

Valentin Ossipov
5 aastat tagasi

Sõidan seal iga päev. Jalaka tänava liiklus on äärmiselt ohtlik, eriti jalgratastega sõitvatele lastele. Sellise liikluskorralduse autorid tuleks võtta vastutusele ja kiiremas korras leida probleemile mõistlik lahendus! Politsei ja helkurid ei ole mingi lahendus.

Vello
5 aastat tagasi

Nüüd on ka Kuuse tänavat üles võtnud? Miks?

Joel
5 aastat tagasi

Uskumatult hale jutt.

küsimus linnapeale
5 aastat tagasi

Kas Tallinna mnt tööde käigus lõhutakse möödunud aastal valminud Tamme t ristmik ja ehitatakse madalamaks?

Aare
5 aastat tagasi

Kuuse ja Jalaka tänavad peaks olema ühesuunalised. Jalaka kaudu linna sisse ja Kuuse kaudu välja.
See mis praegu toimub on ikka päris haige olukord. Varsti saab keegi veel surma selle liikluskorraldusega.
Ajutised märgid on ka halvasti paigaldatud.
Ning nüüd siis politsei peab seda halba liikluskorraldust valvama. Ja nagu aru võib saada hakatakse kõige nõrgemaid kottima.
Palju õnne linnavalitsus!

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Aare

Tule mõistusele. Sõida Pärnusse ühes suunas alati läbi Lihula ning tule tagasi läbi Tallinna.

Autojuht
5 aastat tagasi

Liiklus on niigi tihe ja jalgratturid metsa tänaval sõidavad lompide vahel slaalomit.
Palun vaadake ennem selja taha ka kui hakkate tee ääres olevast lombist mööduma auto nina ees!!!

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  Autojuht

Mida siis rattur tegema peaks? Lompi uppuma?
Tõsi, enne ümberpõiget võiks rattur aegsalt käega märku anda.

Autojuht
5 aastat tagasi
Reply to  töötu

Just, võikski käega märku anda. Autojuht ei pea olema hiromant, et mõistatama kas nüüd söidetakse läbi lombi või pööratakse keset sõiduteed, et mööduda lombist!

Pook
5 aastat tagasi

Nagu te näete, siis politsei prioriteediks saab helkurita jalakäijate kinni võtmine ja politseibussidesse toppimine, ähvardamine ja trahvimine. See, et Kuuse tänava kergliiklustee pole valmis ja ehitus on praktiliselt soikunud, ei huvita kedagi.
Jalakäijatele soovitaks välja üldse mitte minna või majade vahel hoovide kaudu liikuda, et mitte vahele jääda.
Tallinna mnt renoveerimine ei lähe ka libedamalt. Eile päeval polnud seal näha ühtegi töömest. Aega ju on 2020a juulini. Mis siis, et Soomes tehakse taoline lõik paari nädalaga valmis.

Dilaila
5 aastat tagasi
Reply to  Pook

Töö pidi ikka 2019 juulini kestma,mitte 2020.

Ment
5 aastat tagasi

Mulle meeldib kottida jalakäijaid ja eriti lapsi sest need on nii hirmunud nägudega kui nende poole pöörduda. Tunnen kuidas mind austatakse.

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Ment

Proovi uuesti. Lahja kui see pidi olema sarkasm.