Haapsalu piiskopilinnuse mänguväljak tehakse korda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Mänguväljak tehakse suvehooajaks korda. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu piiskopilinnuse mänguväljak teeb kaasava eelarve toel läbi uuenduskuuri.

“Möödunud sügisel toimunud Haapsalu 2018. aasta kaasava eelarve hääletusel toetasid linnakodanikud Haapsalu piiskopilinnuse lastepargi remonti teise koha väärilise häältearvuga. Kuna enim hääli kogunud projekti maksumus oli väiksem kogu kaasava eelarve summast, jagus vahendeid ka linnuse mänguväljaku korda tegemiseks,” selgitas Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Kaire Tooming.

Suures linnuse vallikraavis asuv keskajast inspireeritud mänguatraktsioonidega lastepark on rajatud 10 aastat tagasi ja osutunud väga populaarseks nii kohalike kui ka kaugemalt tulnud perede seas.

“Aastate jooksul on lastepargi puidust atraktsioonid amortiseerunud. Remonttööde käigus need parandatakse. Kasutuskõlbmatuks muutunud karussell asendatakse uue atraktsiooniga. Välja vahetatakse ka mänguväljaku liiv,” rääkis Tooming.

Remonttööde tõttu on alates tänasest linnuse mänguväljak mõneks ajaks suletud. Saabuvaks suvehooajaks on värske ilme saanud mänguväljak taas kõigile avatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Harjumaalt
6 aastat tagasi

Tõesti lahe mänguväljak! Isegi 10 aastase jaoks oli lahe koht!

käin seal sageli ja lastele meeldib
6 aastat tagasi

Nii tore uudis. Väga vahva koht Haapsalus, teist samasugust mujal olla ei saakski. Aitäh ja ootama jäädes, et saaks ikka ja jälle lastega külastada!

Kodanik
6 aastat tagasi

Tore et lõpuks korda tehakse. Loodan et need kaamerad seal niisama pole. Mingi seltskond Haapsalu noori käib mänguväljakul ja lossi müüril laamendamas.