Läänemaal on 48 välismissioonil käinud veterani

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Sinilillemärkide müügiga toetatakse veterane. Foto Arvo Tarmula

Eesti kaitseväe andmetel on Läänemaal 48 välismissioonil käinud veterani, Hiiumaal 20 ja Saaremaal 78. Üle Eesti kuulub kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka 2800 inimest.

Välisoperatsioonidel on Eesti kaitseväelased osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.

Täna tähistatakse Eestis kuuendat korda veteranipäeva, millega tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi ning nende perekondi ja lähedasi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut või teenistuses viga saanud.

Veteranipäeva hommikul heiskasid veteranid päikesetõusul Narva kindluses riigilipu. Kell 9 mälestati Paldiski Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi juures langenud kaitseväelasi. Keskpäeval oli Tori Püha Jüri kirikus jumalateenistus, millega mälestati kõiki Eesti eest võidelnud sõjamehi.

Kell 17–22 on kõigil huvilistel Tallinnas Vabaduse väljakul võimalik külastada militaarmessi, kus osalevad Eesti kaitsetööstuse liidu ettevõtted, mittetulundusühingud ja Kaitseliidu, kaitseressursside ameti ning kaitseväe üksused.

Kell 19 algab heategevuslik rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Karl-Erik Taukar Band, Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Ivo Linna koos bändiga Revals ning Kaitseliidu Tallinna maleva rockansambel Mustad Kolonelid. Kontserdist teeb otseülekande ETV2.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments