Galerii: Klaveriloomad tulid külla

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 39
Klaverihäälestaja Mait ehk näitleja Margus Tabor aitas oma jutuga muusika tervikuks siduda. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval jõudsid Eesti juubeliaasta puhul mööda Eestit tuuritavad Klaveriloomad Haapsallu, et ka siinsed lapsed saaksid teada, milliseid tegelasi klaveri seest leida võib.

Klaveriloomad on Haapsalust pärit õdede Katri Rebase ja Kerstin Halliku loodud lõbusad kujud, kes innustavad lapsi klaverit mängima. Katri Rebane on läbi muusika andnud Klaveriloomadele iseloomu, Kerstin Hallik aga välimuse.

Kontsertendusel “Klaveroloomad. Elu muusikas” aitavad klaveri sees elavad vahvad tegelased nagu Täitädi, Jänes Paul, Hunt ja teised, etenduse peategelasel taas klaverimängu võlud avastada. Igas linnas, kus värvikas seltskond peatub on peategelaseks erinev laps, Haapsalus oli selleks Trevor Tarto.

“Klaveriloomad. Elu muusikas” polnud päris tavaline kontsert, kuigi muusikal oli selles kandev roll. Katri Rebase kirjutatud muusikapalad aitas oma juttudega ühtseks tervikuks siduda klaverihäälestaja näitleja Margus Tabori kehastuses.

Muusika kõrval köitsid aga vaatajaid laval olevale ekraanile ilmunud klaveriloomad ise. Päris niisama nad sinna ekraanile ei ilmunud, vaid lavanurgas oli end suure kuvari taha peitunud Kerstin Hallik, kes loomad digiekraanile ja sealt suurele ekraanile võlus. Hallik mitte ainult ei joonistanud tegelasi, vaid pani nad ekraanil ka liikuma – Täitädi innukas klaverimäng tõi igal juhul esile saalisolijate naerurõkatused.

Muusikal aitasid aga kuulajani jõuda Katri Rebane klaveril, Peeter Rebane kitarril, Mihkel Mälgand basskitarril ja Kristjan Priks löökriistadel. Etenduse stsenaariumi ja muusika autor on Katri Rebane ning lavastaja Aare Toikka.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
6 aastat tagasi

Klaveriloomad, lastele.
Rein Rannap nimetas end kunagi Klaveripojaks.