Nasval inimesi rõõmustanud hülgepoeg ujus oma teed

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

See hülgepoeg käib lesimas Haapsalus Aafrika rannas. Foto: Arvo Tarmula
See hülgepoeg käib lesimas Haapsalus Aafrika rannas. Foto: Arvo Tarmula

Saare maakonna ajaleht Meie Maa kirjutab saarlaste meeli mitu nädalat elevil hoidnud hülgepojast, kes lõpuks ilmselt oma teed on ujunud.

Inimeste poolt Mooseseks ristitud hüljes oli end sisse seadnud Nasva jahisadama juurde, käies päevas mitu korda jões ja meres söömas ning tulles siis kai peale pikutama. Loom jõudis inimestega ära harjuda ja sõbrunes isegi koeraga.

Kuigi jahtklubi ja hotelli töötajad käivad iga päev hülgekohta vaatamas, pole loivalist alates 15. aprillist enam nähtud.

Nasva hotelli rentnik Mart Sule rõõmustas hülgepoja kohaloleku üle väga. “Panime ta pildi hotelli kodulehele üles ja nimetasime Moosese selle turismihooaja esimeseks hotelli külastajaks. Päris kahju kohe, et ta oma kodu maha jättis,” rääkis Sule.

Mõned aastad tagasi pesitses noorhüljes Kuressaare külje all Roomassaare sadamas piirivalvelaeva Valve ahtris, kadudes samuti mõne aja pärast oma teed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments