Saarte Hääl: Vormsi Agar on Saaremaalt ostetud ettevõttega rahul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte Hääl, 8. november 2017
Saarte Hääl, 8. november 2017

Aasta tagasi Est-Agari uueks omanikuks saanud Vormsi Agar OÜ on ettevõttega rahul ja valmistub kasutusele võtma taanlaste väljatöötatud tehnoloogiat sortimendi laiendamiseks, kirjutab Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

“Endise omaniku Saare Kaluri kiituseks peab ütlema, et kõik oli nii, nagu räägitud, ühtegi halba üllatust pole välja tulnud,” tõdes Est-Agar AS-i juhatuse liige Urmas Pau. “See on väga tugev ettevõte.”

Umbes 70 protsenti ettevõtte toodangust läheb välismaale, teiste hulgas kasutavad Estagari toodetud vetikasaadust ka mõned Prantsuse kosmeetikafirmad. Eestis on ettevõtte suurim klient kommivabrik Kalev, kes juba aastakümneid kasutab tarretusainet marmelaadikommide valmistamiseks.

Agarik on ainus töönduslikult tähtis vetikaliik Läänemeres. Kassari lahes asuv 150 km2 suurune mereala on maailma suurim merepõhjas lahtiselt kasvava furtsellaaria kasvuala.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
oi.
6 aastat tagasi

Kas see on Vormsil olnud Pau……………